Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Zdroj: Pixabay

Při pečení cukroví, dortů, rolád, řezů a jiných zákusků často potřebujeme spolehlivý recept na chutný krém. Přinášíme přehled sedmi nejoblíbenějších, seřazených podle abecedy.

Máslové krémy jsou typické máslem našlehaným s moučkovým cukrem. Nastavují se kaší z mouky, pudinku, vajec apod. Při přípravě každého z nich je důležité mít všechny ingredience přidávané k máslu v pokojové teplotě, aby se máslo nesrazilo. Všechny krémy uchováváme v chladničce.

Recepty této podkategorie přivítá každý, kdo si rád se zdobením pečiva vyhraje. Zdobenými dětskými dorty počínaje, přes svatební cukroví až ke zdobenému velikonočnímu a vánočnímu drobnému pečivu. … Podívejte se na všechny zdobení dortů, sladkého pečiva.

Oblíbené máslové krémy

Každý z krémů je něčím specifický a vyplatí se jej znát.

  1. Citronový krém (pomazánka) s názvem Lemon curd připravíte šleháním žloutků s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a máslem nad párou, dokud směs nezhoustne. Stejně můžete postupovat u krému, který připravíte z pomerančů nebo limetek. Z důvodu používání kůry potřebujete citrusy v bio kvalitě.
  2. Oblíbený karamelový krém připravíte nejsnáze smícháním našlehaného másla a zkaramelizovaného kondenzovaného slazeného mléka (Salko). Mléko zkaramelizuje povařením uzavřené plechovky dvě hodiny ponořené ve vodě. Jsou ale i jiné metody, viz náš článek.
  3. Na krém z moučné kaše nejdříve uvaříte hustou kaši z mouky a mléka, a po zchladnutí ji zašleháte do připraveného másla. Tento krém je poměrně snadný a trvanlivý.
  4. Pařížský krém připravíte z práškového kakaa, nebo z čokolády svařené s tekutou smetanou ke šlehání, a po zchladnutí vmísené do vyšlehaného másla. Bez másla po vyšlehání získáte Pařížskou šlehačku.
  5. Pudinkový krém připravíte z uvařeného hustého pudinku, který vmícháte do našlehaného másla. Má výhodu množství příchutí podle zvoleného pudinkového prášku a možná proto patří mezi nejoblíbenější. Nevýhodou je krátká trvanlivost.
  6. Například vaječný krém připravíte z vajec s cukrem, které tepelně upravíte nad párou a po zchladnutí přidáte k našlehanému máslu. Vzniklý krém je jemný, a také jej můžete různě ochutit změklou čokoládou, kávou, rumem apod.
  7. Žloutkový krém se většinou připravuje s vanilkou, kterou rozříznutou povaříte v mléce, pak do něj zašleháte pěnu ze žloutků s cukrem, a zahřejete do zhoustnutí. Pro větší stabilitu můžete do mléka přidat trochu mouky nebo škrobu. Pak už je na vás, s čím krém smícháte. Většinou se zašlehá do napěněného másla nebo ušlehané smetany.

Krém, který se nesráží

Na závěr jsme připravili názorné video s receptem na krém, který se nesráží. Ať už připravujete kterýkoliv z krémů, přejeme, aby se vám zdobení dařilo, a zákusky od vás vždy chutnaly.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky