Jak připravit mini tiramisu? Italský dezert si zamilujete i ve zmenšené podobě
Tiramisu je původem italský dezert, který si oblíbil celý svět. Tiramisu je složené z lahodného krému z mascarpone a doplněné piškoty ochucenými silnou kávou, celý povrch dezertu je důkladně zasypaný kakaem a ve výsledku chutná naprosto dokonale.
Tiramisu je velmi lehký a vláčný dezert, který si oblíbí především milovníci kávy. V pravém italském tiramisu by nemělo chybět mascarpone a Amaretto, přesto existuje i spousta receptů, ve kterých mascarpone nahrazujeme jinou surovinou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit mini tiramisu
V této verzi mini tiramisu se o korpus postarají cukrářské piškoty polité kávou s Amarettem, které stačí ozdobit lahodným krémem z mascarpone.
- Na 6 kusů mini tiramisu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve připravte v hlubokém talíři kávu, do které po vychladnutí přidáte Amaretto.
- Vejce nyní rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků poté ušlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do husté světlé pěny. Poté do žloutkové pěny postupně zašlehávejte i mascarpone.
- Na závěr pouze ručně přidejte tuhý sníh a zapracujte do krému.
- Hotovým krémem slepte dva cukrářské piškoty, namočte je do kávy a položte na talíř. Jakmile slepíte a namočíte všechny piškoty, zasypte je důkladně vrstvou kakaa.
- Piškoty vložte do papírových košíčků na muffiny a ozdobte krémem pomocí cukrářského pytlíku se zdobící špičkou. Na závěr mini tiramisu ozdobte také plátky jahod.
Mini tiramisu dezerty vypadají naprosto famózně, určitě s nimi okouzlíte každou návštěvu. Připravit je můžete i pomocí videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám dezert povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře