Cuketová topinková směs

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zeleninová jídla 60 názorů

Suroviny

1,5 kg cuket nastrouhaných nahrubo
4 cibule na kolečka
6-8 stroužků česneku
125 ml olivového oleje
3 kávové lžičky soli
3 polévkové lžíce cukru
2 polévkové lžíce červeného vinného octa nebo balsamika
400 g rajčatového protlaku
1 malá sklenka harissy
5 polévkových lžic worcesteru
1-2 polévkové lžíce kaparů
1/2 kávové lžičky chilli nebo 2 sušené papričky
případně klobása
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme cuketu, osolíme a promícháváme asi 3 minuty.

  2. Přidáme ostatní suroviny a dáme do trouby na 200°C na zhruba 40 minut. Občas promícháme.

  3. Buď plníme horké do skleniček a zavíčkujeme nebo čerstvé použijeme na opečené topinky. V tomto případě si ke směsi můžeme přidat nakrájenou klobásu a na topinkách posypat ještě sýrem.

Poznámka

Recept je z časopisu Apetit. Oproti receptu jsem přidala ještě harissu.

Vzhledem k tomu, že v těchto dnech hledáme recepty na použití cuket, přidávám i tento.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 235 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketová topinková směs

  • misula29 misula29

    1974andrea: Prima, děkuji za recept na ďábelské tousty, mám uloženo, ráda vyzkouším :-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    misula29: Tak to mám radost, že Vám tak chutná, díky za zprávu :-K A kdybyste chtěli dobré ďábelské tousty, mám tu na ně recept ;-) https://www.toprecepty.cz/recept/52600-masove-dabe...

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    Tak se ozývám znovu a příští rok nebudu určitě dělat z dvojité dávky, ale asi podstatně více, budou-li cukety. Jedna várka zmizela jako nic. Směsku jsem použila pod dušené maso, potom také do pikantní směsky na večeři zvané "zbytkobraní", dále jsem malou skleničku smíchala s kupovanou konzervou "ďábelské toasty" a byla prima směs na topinky. Konzervu občas koupím jako takovou rezervu do spíže, ale samotné mi to moc nejede, nicméně když se to "řízlo" touto směsí, nabralo jídlo pro mě ten správný směr :-). Jedna sklenička jako vzorek pro rodiče a várka byla pryč. Manžel také pomlaskával, takže není co řešit, už se těším na léto :yes: :-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    misula29: I já mám ráda zásoby takových a podobných dobrot. Díky za vyzkoušení a zprávu:-K

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    Vyzkoušela jsem asi před dvěma týdny bez kaparů a klobásy s tím, že jsem skleničky 15min. zavařila. Určitě zase příští rok zopakuji z dvojité dávky, jsem velmi spokojená, mám moc ráda tyhlety " multifunkční směsky" ve skleničkách. Díky :-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Vlasta Vostradovská: Vlasti, to jsem moc ráda, že jsem Vám chuťově kápla do noty. Díky za zprávu :-K

    Odpovědět

  • Vlasta Vostradovská Vlasta Vostradovská(neregistrovaný)

    :-K Andrejko,teď jsem dodělala tu vaši cuketovou lahůdku!!! Je to mana nebeská,moc za ní děkuju a jak jsem stará,tak jsem takovou směs na topinky ještě nejedla!! Bude to výborné i pod maso a na špagety! Místo kaparů,které nerada jsem do směsi namlela asi 20 dkg hlívy ústřičné!! Já ji dávám do všeho i snad do jogurtu:-p;-),je v tom moc dobrá;-):-K:-K:-K:-K:-*:yes::yes::yes::yes: !! Dávám 10 bodíků!!!:-D:-D:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    janulle: Super :yes:, jsem ráda, díky :-K

    Odpovědět

  • janulle janulle

    Musím pochválit recept. Mý máme rádi ostřejší omáčky hlavně ke grilovanému masu. Tahle se opravdu hodí. Také jsem dala na 20minut zavařit, pro jistotu. Mám špatné zkušenosti s podobnými zeleninovými pokrmy. Už se mi pár zkazilo, ale je fakt, že jsem ještě používala klasické víčka s gumou. Teď už dávám všechno do zašroubovacích sklenic:yes:Posílám bodík i foto.

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Romana: ne Romano, tim, že se to peče v troubě, už pak není třeba. Dá se to do skleniček a otočí dnem vzhůru :-)

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Romana: Já jsem zavařovala 20minut na 80°, jenom pro jistotu, protože jsem dělala poprvé a nemám s tímto receptem zkušenosti.

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Mensi dotaz...to se nezavaruje.;-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Právě jsem dodělala. Výborné to je. Udělám ještě. My takové směsi používáme do červené omajdy na špagety :-)

    Odpovědět

  • sarkap sarkap

    Musím napsat, že jsem tuto směs dělala loni i letos několikrát, sezona cuket je v plném proudu a já osobně místo kapary přidávám např. žampiony nebo i hlivu :o) báječná směs, laškuji s ostrostí, protože tu my moc rádi :o) :yes:

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Děkuji za skvělý recept. :yes::yes::yes: Právě jsem dodělala první dávku a moc mi to chutná. Večer jdu na další. Při nejbližším grilování dám směs místo grilovací omáčky. ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: cuketova smes na topinky směs na topinky z cukety cuketová směs zeleninová směs s cuketou cuketa směs na topinky směs z cukety smes z cukety na topinky směs na topinky s cuketou zavařená cuketa na topinky zeleninová směs na topinky topinková směs zavařená směs na topinky zavařená cuketová směs na topinky cuketa na topinky zavařená zeleninová směs na topinky cuketova smes do sklenicek cuketa - směs na topinky smes na topinky z cuket směs z cuket zavařena cuketova směs

Zapomněl/a jsem heslo