Jak ušlehat žloutky s cukrem: Rady k dosažení dokonalé žloutkové pěny
Šlehané žloutky s cukrem jsou základem každého piškotového těsta, které se používá při přípravě dortových korpusů, bábovek a sladkých řezů. Utřenými žloutky potíráme sladké pečivo, které je pak krásně lesklé.
Naše babičky dokázaly metličkou nebo vařečkou vytvořit jemnou žloutkovou pěnu, kterou jsme pak jako děti s oblibou vylízávaly z mísy. Ušlehat žloutky je pro současnou kuchařku maličkost, kterou zvládne pomocí elektrického šlehače.
Jak našlehat žloutky s cukrem
Používáme moučkový cukr - krupicový se dlouho rozpouští:
- Při šlehání nalijeme do žloutků lžíci horké vody - cukr se rychleji rozpustí a nenechá v pěně hrubé krystalky a prach.
- Směs šleháme tak dlouho, dokud nevznikne světlounce žlutá, nadýchaná pěna - může to být i 20 minut, metličkou jednou tak déle.
- Pěnu nenecháváme dlouho stát, aby bublinky, vzniklé našleháním, nevyprchaly.
Pěnu použijeme jako jednu z ingrediencí k přípravě piškotového těsta, zmrzliny, žloutkové polevy, žloutkového cukroví (rakvičky) nebo jako základ do žloutkového krému.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 18 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Žloutkovou polevu s námi zvládne každý. Je velmi jednoduchá a lahodná
Komentáře