Omáčka z vařených vajec

spagetka Kuchařka: spagetka

Omáčky 3 názory

Suroviny

300 ml domácího kefíru (zakysané smetany apod.)
5 natvrdo vařených vajec
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL křenu
s brusinkami
1 šalotka
tuk
1/2 l vývaru (já použila domácí)
pažitka
petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme vývarem.

  2. V nádobě si rozmícháme kefír nebo smetanu, ochutíme křenem a hořčicí, přidáme bylinky a podle chuti osolíme. Vložíme do vývaru.

  3. Oloupaná vejce protlačíme lisem na vařené brambory, nebo jemně nakrájíme a promícháme v omáčce, už nevaříme. Pokud jsou dostatečně kefír nebo smetana husté, není třeba zahušťovat. Dochutíme dle sebe a podáváme.

  4. Omáčku můžeme jíst jen samotnou nebo podat k jakémukoli vařenému masu i např. uzenému. Jako příloha jsou vhodné brambory i houskové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z vařených vajec

Tématické fráze: recepty z vařených vajec omacka z vajec co z vařených vajec vařená vejce vařená vejce recepty vaření vajec recepty omáčky omáčky kde je vařené vejce omáčka s vajec omacka z vajicek omáčky z vajec omacka s varene vejce recepty na omáčky vareni recepty omáčka recepty recepty-omáčky omáčka z vařených žloutků vařená vejce hořčičná omáčka brambory tatarka že zakysané smetany a vařených vajec recepty vejce