Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové kroužky usmažené v těstíčku jsou známou chuťovkou, která je vyhledávaná především k pivu či k vínu. Kroužky můžete jíst samostatně nebo je namáčet do lehce pikantní omáčky. Inspirujte se tímto receptem.

Kroužky z čerstvé cibule usmažené v těstíčku patří mezi oblíbenou přílohu po celém světě. Výhodou téhle chuťovky jsou minimální náklady a velmi jednoduchá příprava, proto tuto dobrotu hravě zvládne i začátečník v kuchyni.

Jak připravit cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky jsou bleskově připravené a zaručeně sklidíte chválu u rodiny i přátel. Prozradíme vám snadný recept na tuto pochoutku.

Na dvě porce kroužků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oloupete cibuli, kterou nakrájíte na silnější kolečka o šířce asi 1 cm. Tato kolečka rozdělíte na jednotlivé kroužky.
  2. Kroužky nyní obalíte v trojobalu - nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a na závěr ve strouhance.
  3. Obalené kroužky z cibule usmažíte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
  4. Po vytažení z oleje necháte kroužky okapat v papírové utěrce a podle své chuti je osolíte.

Vyzkoušet můžete také cibulové kroužky obalit v těstíčku a v kukuřičných lupíncích. Smažené cibulové kroužky chutnají báječně ve spojení s lehce pikantní omáčkou či majonézovým dipem s česnekem. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli