Jak udělat smažené cibulové kroužky? Slané mlsání oceníte především k pivu a vínu
Cibulové kroužky usmažené v těstíčku jsou známou chuťovkou, která je vyhledávaná především k pivu či k vínu. Kroužky můžete jíst samostatně nebo je namáčet do lehce pikantní omáčky. Inspirujte se tímto receptem.
Kroužky z čerstvé cibule usmažené v těstíčku patří mezi oblíbenou přílohu po celém světě. Výhodou téhle chuťovky jsou minimální náklady a velmi jednoduchá příprava, proto tuto dobrotu hravě zvládne i začátečník v kuchyni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky jsou bleskově připravené a zaručeně sklidíte chválu u rodiny i přátel. Prozradíme vám snadný recept na tuto pochoutku.
Na dvě porce kroužků budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oloupete cibuli, kterou nakrájíte na silnější kolečka o šířce asi 1 cm. Tato kolečka rozdělíte na jednotlivé kroužky.
- Kroužky nyní obalíte v trojobalu - nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a na závěr ve strouhance.
- Obalené kroužky z cibule usmažíte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- Po vytažení z oleje necháte kroužky okapat v papírové utěrce a podle své chuti je osolíte.
Vyzkoušet můžete také cibulové kroužky obalit v těstíčku a v kukuřičných lupíncích. Smažené cibulové kroužky chutnají báječně ve spojení s lehce pikantní omáčkou či majonézovým dipem s česnekem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře