Jak uvařit koprovou omáčku? Podávat ji můžete s vařeným masem i s vejcem natvrdo
Klasická koprová omáčka patří mezi poklady české kuchyně. Smetanová omáčka je obohacená o štědrou porci nasekaného kopru, který dodá omáčce tu pravou lahodnou vůni a chuť. Inspirujte se receptem na výtečný oběd.
Koprovka často dělí národ na dva tábory, na ty, kdo ji bezmezně milují, a na ty, co ji nemají v lásce kvůli kopru. Tato bylinka má však skvělé ochucovací schopnosti a všestranné využití do polévek, omáček, salátů i dresinků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit koprovou omáčku
- Na cca 5 porcí omáčky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve rozpusťte v hrnci máslo a přidejte hladkou mouku, smícháním vytvoříte světlou jíšku.
- Poté jíšku za stálého míchání metličkou zalijte prochladlým vývarem i mlékem a přiveďte k varu.
- Omáčku osolte a za občasného promíchání pozvolna vařte asi 30 minut.
- Ke konci přípravy vmíchejte smetanu na vaření a po dosažení varu můžete upravit konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo mléka.
- Na závěr přidejte čerstvě nasekaný kopr a poté ihned odstavte.
- Nyní omáčku dochuťte solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidejte podle chuti i kousek másla.
- Koprovou omáčku podávejte s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem, případně s vařeným bramborem a vejcem.
Pojďte si připravit jemnou koprovou omáčku k nedělnímu obědu, videonávod vám poradí, jak na to, a to pěkně krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám omáčka povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře