Žampionovo-koprová omáčka

Suroviny

400 g žampionů
1 cibule
1 PL másla
1,5 PL hladké mouky
2-3 PL nasekaného čerstvého kopru + stonky
hrnek vývaru nebo vody
150 g zakysané smetany
mléko dle potřeby
špetka mletého kmínu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony nakrájené na kousky a kmín. Restujeme asi 5-7 minut.

  2. Ve vývaru rozmícháme mouku a přidáme k žampionům společně se stonkem kopru. Mícháme a necháme 10 minut provařit. Hustotu upravíme mlékem.

  3. Před koncem vaření odebereme 2-3 lžíce omáčky a smícháme se zakysankou. Vše spojíme a vmícháme kopr. Vaříme už jen minutku a dochutíme.

  4. Omáčka díky zakysané smetaně se už nemusí okyselovat a stačí špetka pepře. Podáváme třeba s knedlíky nebo bramborami a můžeme přidat vařené vejce.

Komentáře k receptu Žampionovo-koprová omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.