Jak udělat nálev na utopence? Špekáčky získají chutný šmrnc a správný říz
Tradiční pochoutka k pivu zvaná "utopenci" se těší v hospůdkách velké oblibě, ale také je jako stvořená k domácímu pojídání s partou přátel. Zároveň je to na přípravu jednoduchá dobrota bez nutnosti zavařování.
Utopenci jsou nakládané syrové špekáčky v cibuli, divokém koření a sladkokyselém nálevu. Kdo má rád pikantní chuť, nesmí zapomenout přidat feferonku a hořčičná semínka. Pro dokonalý výsledek utopenců je třeba použít kvalitní čerstvé špekáčky s vysokým obsahem masa a připravit výborný nálev, který dodá chuť a poslouží jako konzervant.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat nálev na utopence
Existuje mnoho receptů a obměn nálevů, ale v základu je vždy voda, ocet, cukr, sůl a divoké koření v podobě bobkového listu, celého nového koření a pepře. Oblíbené je také přidání kysaného zelí, křenu či pár snítek rozmarýnu a tymiánu. A jak na to?
- Na nálev budete potřebovat: 0,75 litru vody, 1/2 litru octa (podle chuti), špetku soli, 2 lžíce cukru, 16 kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře a 8 feferonek.
- V hrnci povařte vodu s cukrem, octem, kořením a feferonkami po dobu asi 10 minut.
- Nechte vychladnout a poté nálevem zalijte připravené špekáčky (oloupané a rozkrojené napůl či na kolečka) ve sklenicích, aby byly zcela ponořené.
- Sklenice dobře uzavřete a skladujte v chladu.
Doporučení: Špekáčky doporučujeme nechat v nálevu odležet alespoň týden, aby se chutě propojily.
Tyto utopence v pikantním nálevu si můžete udělat také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Komentáře