Domácí utopenci

Ladislav51 Kuchař: Ladislav51

Doba přípravy: 30 12 porcí Ostatní 16 názorů

Suroviny

1,5 kg špekáčků (hrubých párků)
0,5 kg cibule
feferonka
Nálev:
0,4 l octa
0,6 l vody
1 polévková lžíce soli
3 polévkové lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev povaříme asi 5 minut a necháme vychladit.

  2. Špekáčky - párky oloupneme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  3. Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a
    vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice.

  4. Nakonec zalijeme studeným nálevem.

  5. Necháme uležet 7 dnů v chladu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 886 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí utopenci

  • Mizera Mizera

    tom..: nepi tolik vyna...

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    výborné<3

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Rudo, Deko zkusím, díky, ale co se týká buřtů - taky jsem si dlouho myslela, že z Globusu jsou nejlepší, ale ještě lepší mají v Lidlu s 80% masa.

    Odpovědět

  • ruda43 ruda43

    Utopenci to je moje parketa..Jak už jsem někde četl,buřty jedině z Globusu,jsou fakt jedinečný:-).Lidičky zkuste místo soli Deko,budete překvapeni jak je to dobrý..;-)

    Odpovědět

  • tom.. tom..(neregistrovaný)

    skousel sem a super to ztou hortici skusim...a jeste skusim za zelim kysanim domacim..:yes::yes: a par feferon...;-( na kocovynu vyborne...

    Odpovědět

  • Michal Chlubna Michal Chlubna(neregistrovaná)

    recept je super, jen ještě buřty po rozříznutí máznu plnotučnou hořčicí, je to chuťově zajímavější. Dneska jsem například buřty zevnitř potřel pálivou švestkovou chilli omáčkou :)

    Odpovědět

  • hugijess hugijess

    :yes:JANKA:

    Odpovědět

  • JANKA JANKA(neregistrovaný)

    ta pěna by tam ale asi být neměla :no: :-((

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1

    Super a výborné jen přidávám o 100 ml více octa :-p

    Odpovědět

  • Ladislav51 Ladislav51(neregistrovaný)

    Scooll:Utoponce skladujeme tak do týdne při pokojové teplotě na delší dobu v chladném prostředí nejlépe v chladničce

    Odpovědět

  • Scooll Scooll(neregistrovaný)

    Poradíte mi někdo v jaké teplotě se maj ty utopenci uskladňovat?díky

    Odpovědět

  • ruda43 ruda43

    S to červenou cibulí mě to ještě nenapadlo..ale vypadá to pěkně,určitě vyzkouším:-):yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    U nás se vždy po nich pěkně rychle zapráší.Taky můžeme tuto dobrůtku.Také tak děláme a manžel ten do toho nakrájí ještě hlavkové zelí.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto, ale "svého" receptu. Nechci vkládat nový recept, tenhle je nejvíce podobný mému. Nepřidávám cukr!!! Śpekáčky nakrojím, opepřím a vložím cibuli. Ocet, sůl, vodu a koření nechám varem projít a hned zalévám. Po 3 dnech lze konzumovat.;-)

    Odpovědět

  • katty katty

    Všechny suroviny určené na nálev svaříš - tak 5 min.? Ať se cukr, sůl rozpustí, voda projde varem - koření budeš dávat do láhve i s nálevem, tak pustí tam - je to jako u okurek. Já třeba dávám nálev teplý - dobře chytá víčko.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: utopenci utopenci recept nálev na utopence utopenci nálev recept na utopence top recepty utopenci recept utopenci nálev na utopence recept domaci utopenec utopenci recepty jak udelat utopence utopence recepty na utopence výroba domácích utopenců utopenec recept nálev utopenci utopenci top recepty jak si udělat utopence recepty na utopence z buřtů domácí utopenec recept

Zapomněl/a jsem heslo