Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí utopenci

Báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci. Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj. Tajemství chuti spočívá v dobrém nálevu a velkém množství cibule.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

24. 3. 2010 22:36

Suroviny

Porce: 12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 533 kJ / 4 191 kcal
Bílkoviny217,42 g
Tuky312,20 g
Vláknina39,60 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 12,36 g
Sůl30,00 g
Sacharidy116,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Mizera Mizera

17. 12. 2018 18:01

tom..: nepi tolik vyna...

kutil25

11. 1. 2017 14:52

výborné<3

Petra

13. 10. 2015 18:33

Rudo, Deko zkusím, díky, ale co se týká buřtů - taky jsem si dlouho myslela, že z Globusu jsou nejlepší, ale ještě lepší mají v Lidlu s 80% masa.

ruda43

13. 10. 2015 16:56

Utopenci to je moje parketa..Jak už jsem někde četl,buřty jedině z Globusu,jsou fakt jedinečný:-).Lidičky zkuste místo soli Deko,budete překvapeni jak je to dobrý..;-)

tom..

2. 2. 2015 17:52

skousel sem a super to ztou hortici skusim...a jeste skusim za zelim kysanim domacim..:yes::yes: a par feferon...;-( na kocovynu vyborne...

Michal Chlubna

29. 6. 2014 12:28

recept je super, jen ještě buřty po rozříznutí máznu plnotučnou hořčicí, je to chuťově zajímavější. Dneska jsem například buřty zevnitř potřel pálivou švestkovou chilli omáčkou :)

hugijess

17. 12. 2013 11:59

:yes:JANKA:

JANKA

15. 12. 2013 22:27

ta pěna by tam ale asi být neměla :no: :-((

volhpe1

30. 7. 2013 17:35

Super a výborné jen přidávám o 100 ml více octa :-p

Ladislav51

19. 4. 2011 15:26

Scooll:Utoponce skladujeme tak do týdne při pokojové teplotě na delší dobu v chladném prostředí nejlépe v chladničce

Scooll

16. 4. 2011 14:56

Poradíte mi někdo v jaké teplotě se maj ty utopenci uskladňovat?díky

ruda43

10. 2. 2011 18:43

S to červenou cibulí mě to ještě nenapadlo..ale vypadá to pěkně,určitě vyzkouším:-):yes:

janatka janatka

27. 11. 2010 21:28

U nás se vždy po nich pěkně rychle zapráší.Taky můžeme tuto dobrůtku.Také tak děláme a manžel ten do toho nakrájí ještě hlavkové zelí.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 11. 2010 17:16

Přidávám foto, ale "svého" receptu. Nechci vkládat nový recept, tenhle je nejvíce podobný mému. Nepřidávám cukr!!! Śpekáčky nakrojím, opepřím a vložím cibuli. Ocet, sůl, vodu a koření nechám varem projít a hned zalévám. Po 3 dnech lze konzumovat.;-)

katty

25. 3. 2010 09:32

Všechny suroviny určené na nálev svaříš - tak 5 min.? Ať se cukr, sůl rozpustí, voda projde varem - koření budeš dávat do láhve i s nálevem, tak pustí tam - je to jako u okurek. Já třeba dávám nálev teplý - dobře chytá víčko.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence utopenci utopenci nálev recept na utopence top recepty utopenci recept utopenci nálev na utopence recept domaci utopenec utopenci recepty jak udelat utopence výroba domácích utopenců utopence recepty na utopence utopenec recept výroba utopencu nálev utopenci utopenci top recepty jak si udělat utopence recepty na utopence z buřtů

Suroviny: špekáček, cibule, feferonka, ocet, voda, sůl, cukr, olej, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Domácí utopenci

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2KK