Utopenci dle mé prababičky
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 585 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a rozřízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Jedním plátkem cibule vyplníme špekáček, položíme do nakládací nádoby ("okurkáče"), prokládáme cibulí, vrstvíme. Poslední vrstva je vždy cibule.
Krok 3: Připravíme lák ze všech surovin. Krátce ho svaříme a necháme vystydnout.
Krok 4: Vychladlým lákem zalijeme utopence a necháme je v lednici odležet.
Zveřejněno 9. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Moje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 15 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 3 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 3 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 4 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 5 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 8 hodinami
Tématické fráze:
lák na utopence,
recept na utopence s cibulí klasika,
vynikající utopence,
lak na utopence recept,
utopence naložene za 2 dny,
utopenci recept,
jak udělat lák na utopence,
vynikající utopenci,
recept na utopence,
recept na klasika utopenci,
utopenci,
recept na klasické utopence,
naložené buřty s cibulí,
jak dlouho nakládat utopence,
jak nakladat utopence,
nejlepší lák na utopence,
lák do utopenců,
nejlepší utopenci,
recepty lák na utopence,
nakládání utopence se zelím
Suroviny:
špekáček,
cibule,
voda,
ocet,
pepř celý,
koření nové koření,
cukr,
feferonka
Komentáře (74)
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich
ivulinka: