Utopenci dle mé prababičky

Ostatní Doba přípravy: 50 minut příprava , bez doby odležení 64 názorů

Ostatní Doba přípravy: 50 minut příprava , bez doby odležení 64 názorů

Suroviny Kdo kolik chce

8-10 špekáčků
cibule
Lák:
750 ml vody
500 ml octa
10 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
1 PL cukru
2 feferonky (jinak dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupu, rozříznu, cibuli nakrájím na kolečka, jedním plátkem vyplním špekáček, položím do okurkáče a zaplním cibulí, vrstvím.

  2. Nakonec připravím lák, ten svařím a nechám vystydnout, pak jím ve sklenici zaliji utopence a do lednice je dám odležet.

Poznámka od kuchařky

Je to tajný rodinný recept a sousedi mě prosí na kolenou, abych je jim naložila... Perou se o ně...

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Utopenci dle mé prababičky

  • ruda43 ruda43

    spinner: Pravda..Ale nejsou špekáčky jako špekáčky..Z Globusu jsou fakt TOP,a nádherně se loupou..

    Odpovědět

  • spinner spinner

    ...zajímalo by mě zda je nějaká finta jak oloupat špekáčky aby tam už nebylo kousíček střívka!

    Odpovědět

  • Pavel F. Pavel F.(neregistrovaný)

    ivulinka: no - já a kupa mých přátel milují utopence podle vašeho receptu, jenomdávám 3-4 nasekané stroužky česneku a přisypu koriandr....a je to SUPEEEET !!!!!! :yes:

    Odpovědět

  • Slavomír Vácha Slavomír Vácha(neregistrovaná)

    Do láku dávám ještě vyvařit 1 cibuli nakrájenou na polokroužky a lák liju poloteplý.Cibuli přidám do sklenice. !!!!Jinak špekáček podélně na dva řezy,potřít hořčicí,posypat mletým pepřem a dát tam polokolečko cibule.

    Odpovědět

  • beda3241 beda3241(neregistrovaný)

    Čekal jsem nějaký bombastický recept a myslím si,že je to klasika.Jak si to kdo vylepší a přiostří,záleží na chuti.Já mám zkušenost,že základ je kvalitní uzenina a špekáčky z Globusu nejsou vyloženě špatné,ale ne nejlepší.Před 5 lety jsem dostal utopence od kamaráda a byli v něm párky od soukromníka z Nymburka.Od té doby jsem lepší nejedl.

    Odpovědět

  • Jijan Jijan

    Jitka: Už jste někdy viděla špekáčky bez špeku????

    Odpovědět

  • Marie Pajerová Marie Pajerová(neregistrovaný)

    Já vytřu rozříznuté špekáčky pálivou hořčicí a je to dobré !

    Odpovědět

  • lenka Špásová lenka Špásová(neregistrovaný)

    prosím,lák na špekáčky svaříte?děkuji

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    Já to dělám úplně jinak:Dělám to do dvojky---špekáčky,cibule,kysané zelí!
    lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
    Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich

    Odpovědět

  • spinner spinner

    santa: ...za 30 Kč/ks mě přejde chuť !!!!!!!!!!!!!!:-//

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Danuše Prášková: moji úpravu receptu si přečti v komentáři o pár řádků níž. Pro nás byl lák dost nevýrazný, takže v komentáři popisuji, o kolik a čeho jsem dala víc.;-)

    Odpovědět

  • Danuše Prášková Danuše Prášková(neregistrovaný)

    ivulinka:Ahoj,budeš tak hodná a pošleš mi recept s Tvojí úpravou?Chci udělat synovi radost,tak ať není zklamán.;-)Děkuji

    ivulinka:

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Utopenci dle tohoto receptu nám moc chutnají, tak dneska opět naloženo:-8;-), dovoluji si přidat fotku:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jsou i lepší špekáčky než z Globusu :-)

    Odpovědět

  • Geryyy Geryyy

    Tak už jsou hotové, čili utopené...lák je výborný a v té sklenici to vypadá taky výborně. Udělala jsem je do tří 0,7l sklenic od okurek. Ty velke sklenice do kterých to děláte nemám a taky to pak nestíháme sníst. Takle v těch 0,7l jsou 4ks špekáčků, pro kamioňáky na cesty jak dělaný - ihned snědený. Díky za recept.. :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na utopence recept na klasika utopenci utopenci recept na klasické utopence naložené buřty s cibulí jak dlouho nakládat utopence jak nakladat utopence nejlepší lák na utopence lák do utopenců nejlepší utopenci recepty lák na utopence nakládání utopence se zelím