Připravit nálev na utopence je velmi jednoduché i pro začátečníky
Uzenky nebo špekáčky naložené v kyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou chuťovkou na oslavy, svačinu nebo jen tak. Základem chuti je dobrý nálev. Poradíme vám s jeho přípravou.
Dobrý nálev prodlouží trvanlivost potravin na hodně dlouho. Je to tím, že ocet je výborný konzervant. Aby byl nálev chutný, přidáváme do něj koření, sůl a někdy trochu cukru. Koření přidáváme v celku, mleté by mohlo nálev zakalit. Špekáčky většinou nakládáme oloupané, propíchané. Pro rychlejší naložení je nakrájíme. Nakrájená uzenina se do sklenice lépe naskládá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat nálev na utopence
Připravit nálev je velmi jednoduché.
Na 1 l vody počítáme asi 500 ml octa (jak kdo snese kyselé), 1 lžíci celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2–3 bobkové listy, špetku soli, podle chuti chilli papričku nebo cukr. Vodu můžeme i přidat.
- Nálev 3 minuty mírně povaříme a odstavíme.
- Do horkého vhodíme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zchladnout. Spařená cibule příjemně křupe, přitom neštípe a nekvasí.
- Připravené špekáčky ve sklenici zalijeme zchladlým nálevem a necháme v chladnu rozležet aspoň týden.
- Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Do stejného nálevu můžeme naložit vařená vejce, rybí řízky, houbové řízky, karbanátky apod. Začátečníkům napoví náš videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
Místo klasicky smažených řízků můžete připravit zdravější řízky přírodní. Jak na ně?
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře