Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná vajíčka jsou oblíbeným pokrmem po celém světě. Podáváme je samotná, ale i s klobáskou, slaninou, zeleninou či sýrem. Vajíčka jsou sytá a výživově vydatná, proto si je můžeme vychutnat kdykoliv během dne.

Vejce jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Jednou z možností, jak si na nich pochutnat, jsou míchaná vejce, což jsou vejce připravena na pánvi za stálého míchání do vytvoření nepravidelných vaječných kousků. Tento zdánlivě jednoduchý pokrm vyžaduje dodržení správného postupu, aby byl výsledek pravou delikatesou. 

Jak udělat nejlepší míchaná vajíčka

Míchaná vajíčka by neměla být vysušená, ale jemná a krémová, rozplývající se na jazyku. Vejce můžeme dochutit různými ingrediencemi podle našich chutí - ať už čerstvými bylinkami, nastrouhaným sýrem, nebo uzeninou. A jak udělat ty nejlepší? 

  1. Vejce rozklepneme do větší misky a vidličkou lehce rozkvedláme. 
  2. Do vajec poté nalijeme trochu smetany ke šlehání nebo mléka, díky čemuž  budou vejce krásně nadýchaná a krémová. Množství záleží na naší chuti, ale také se můžeme řídit známým poměrem - na 2 vejce přidáme asi 1 lžíci smetany. 
  3. Lehce promícháme a přidáme trochu soli a mletého pepře. 
  4. Na mírném ohni rozehřejeme na pánvi kousek másla
  5. Jakmile začne pěnit, vlijeme vaječnou směs. Po chvíli můžeme začít pomocí vařečky vejce zlehka promíchávat ke středu pánve. 
  6. Míchaná vejce jsou hotová, jakmile nejsou tekutá, ale stále lehce vlhká a lesklá
  7. Odstavíme z ohně, dochutíme kořením či bylinkami a ihned podáváme

Vyzkoušejte si podle našeho videonávodu připravit míchaná vejce s rajčaty a medvědím česnekem. Věříme, že si tuto kombinaci zamilujete. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky