Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Zdroj: Pixabay, rybson4891

Míchaná vajíčka jsou oblíbeným jídlem našeho dětství. Jsou připravená velmi rychle, zvládnou je i začátečníci a přitom si na nich pochutnáme. A kdo chce, může vejce ještě vylepšit a doplnit dalšími surovinami.

Postup přípravy míchaných vajíček je velmi jednoduchý. V misce rozšleháme vajíčka, vlijeme je na rozehřátou pánev s trochou tuku (másla nebo oleje) a za stálého míchání smažíme asi 3–5 minut. Osolíme. Odstavíme včas, protože vejce na horké pánvi ještě dojdou.

Tipy na ochucení míchaných vajíček

Vajíčka můžeme ještě různými způsoby dochutit a vylepšit. 

  • Na tuku před přidáním vajec nejprve osmahneme zeleninu (nakrájený pórek nebo cibuli, papriku či houby) nebo uzeninu (šunku, salám) a teprve po chvíli přidáme vejce.
  • Těsně před ostavením do vajíček můžeme přidat nastrouhaný tvrdý sýr nebo i kousky měkkého tučného sýra.
  • Nastrouhaným sýrem můžeme vejce posypat až při podávání. Takto připravená výborně chutnají s topinkami potřenými česnekem.
  • Vajíčka budou moc dobrá, když je posypeme jemně nakrájenou pažitkou, mladou cibulovou natí nebo naťovou petrželkou. Jindy můžeme přidat i pár listů bazalky. 
  • Při podávání zdobíme míchaná vejce ještě další zeleninou podle svých možností a vlastní chuti (použijeme např. rajčata, krásně vybarvené kapie, čerstvé nebo sterilované okurky).
  • Na ozdobení vajíček při podávání lze použít různé uzeniny (např. plátek šunky), sýry nebo několik oliv.

Podle názorného videa si můžeme připravit vejce se slaninou:

 

Komentáře

Ivana Ch: Vajíčka a pažitka, to je výborná kombinace.

Takhle udělaná vajíčka miloval můj tatínek, pažitky tam musel mít hodně

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky