Jak udělat palačinky z rýžové mouky? Jsou bezlepkové a navíc zpestří váš jídelníček
Rýžová mouka se v poslední době v kuchařkách a receptech na internetu objevuje čím dál častěji. Bodejť by ne, ukrývá v sobě mnoho vitamínů a minerálů, je přirozeně bezlepková a dokonce si ji snadno můžete vyrobit doma sami.
Rýžová mouka je skvělá zejména na použití ve sladké kuchyni. Nejenom palačinky, ale i lívance, koláče či jiné buchty z ní jsou fantastické. Za jejího využití upečete i chléb, a také dokáže zdravěji zahustit omáčky a polévky. Určitě se rýžové mouky nebojte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat palačinky z rýžové mouky
Kromě rozdílné mouky jsou základní ingredience na rýžové palačinky stejné jako u kterýchkoliv jiných palačinek.
- Připravte si 500 ml mléka, 2 vejce, 200 g rýžové mouky a špetku soli. Podle potřeby přilijte mléko nebo přisypte trochu mouky, aby vám vzniklo těsto stejné konzistence, jako když děláte klasické palačinky.
- Rýžovou moukou také lze nahradit pouze část klasické pšeničné mouky ve vašem oblíbeném receptu na palačinky.
- Podle chuti můžete do těsta přidat trochu kakaového prášku, mleté oříšky, špetku skořice nebo vanilkový cukr.
- Připravené palačinkové těsto je potřeba nechat zhruba 30 minut odstát, aby se mohly suroviny lépe propojit. Plánujete-li dělat palačinky na snídani, těsto si klidně namíchejte už večer.
- Před smažením palačinek těsto znovu promíchejte, nejlépe ponorným mixérem. Podle potřeby přilijte mléko. Těsto by mělo být tekutější a krásně by se mělo roztéct po pánvi.
- Palačinky smažte na olejem potřené pánvi s nepřilnavým povrchem. Oleje stačí opravdu trochu, na pánev ho můžete nanést mašlovačkou, skvěle se však hodí i olej ve spreji.
- Podávejte tak, jak je máte rádi, a to klidně i naslano.
Přejeme ať se palačinky povedou a dobrou chuť.
Palačinky jsou fantastické z jakékoliv mouky, s jakoukoliv náplní, v jakoukoliv část dne, a to ať už si je vychutnáváte sami nebo s rodinou či přáteli. Zkusili jste je ale už někdy připravit v troubě? Nemusíte trávit dlouhé chvíle postáváním u sporáku při smažení palačinek, těsto se totiž jenom rozetře na plech a dá se zapéct do trouby.
Komentáře