Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S přicházejícím jarem si můžeme pochutnat na vynikajících malých ředkvičkách, ze kterých během chvilky vykouzlíme zdravou svačinku, pohoštění či večeři. Ředkvičková pomazánka je lehce pikantní a jednoduše osvěžující.

Ředkvičky jsou oblíbenou zeleninou, kterou snadno vypěstujeme na zahradě, ale i v truhlíku na balkoně. A co si z vlastní ředkvičkové úrody připravit? Kromě běžného "zakusování" a salátů rozhodně vyzkoušejte skvělou pomazánku z tvarohu s křupavými ředkvičkami, která je během pěti minut na stole. Nejlépe chutná na čerstvém tmavém pečivu. 

Jak udělat pomazánku z ředkviček

Tato pomazánka je velmi jednoduchá a zároveň vynikající. Podle chuti si ji můžeme obměnit nasekanými čerstvými bylinkami jako je petrželka, pažitka nebo kopr a pro větší pikantnost přidat prolisovaný stroužek česneku. A jak na to? 

  1. Na 4 porce pomazánky z ředkviček potřebujete: 1 svazek ředkviček, 1/2 svazku jarní cibulky, 125 g nízkotučného tvarohu a podle chuti sůl, pepř a nakrájené bylinky. 
  2. Svazek ředkviček umyjte, očistěte a nastrouhejte nahrubo. Přebytečnou vodu zlehka vymačkejte a slijte. 
  3. Očištěnou jarní cibulku najemno nakrájejte a přidejte k ředkvičkám. 
  4. Přidejte tvaroh a vše dobře promíchejte. 
  5. Dochuťte solí, pepřem, bylinkami a podávejte na čerstvém pečivu. 

Tip 1: Tvaroh můžete chutně nahradit také domácí lučinou.

Tip 2: Pro krémovější chuť přidejte do pomazánky lžíci zakysané smetany

Pomazánku z ředkviček a tvarohu si můžete připravit také podle našeho podrobného videonávodu, díky kterému přípravu zvládnete snadno a rychle. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli