Jak udělat pomazánku z ředkviček? Přivítejte jaro lahodnou zdravou pochoutkou
S přicházejícím jarem si můžeme pochutnat na vynikajících malých ředkvičkách, ze kterých během chvilky vykouzlíme zdravou svačinku, pohoštění či večeři. Ředkvičková pomazánka je lehce pikantní a jednoduše osvěžující.
Ředkvičky jsou oblíbenou zeleninou, kterou snadno vypěstujeme na zahradě, ale i v truhlíku na balkoně. A co si z vlastní ředkvičkové úrody připravit? Kromě běžného "zakusování" a salátů rozhodně vyzkoušejte skvělou pomazánku z tvarohu s křupavými ředkvičkami, která je během pěti minut na stole. Nejlépe chutná na čerstvém tmavém pečivu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat pomazánku z ředkviček
Tato pomazánka je velmi jednoduchá a zároveň vynikající. Podle chuti si ji můžeme obměnit nasekanými čerstvými bylinkami jako je petrželka, pažitka nebo kopr a pro větší pikantnost přidat prolisovaný stroužek česneku. A jak na to?
- Na 4 porce pomazánky z ředkviček potřebujete: 1 svazek ředkviček, 1/2 svazku jarní cibulky, 125 g nízkotučného tvarohu a podle chuti sůl, pepř a nakrájené bylinky.
- Svazek ředkviček umyjte, očistěte a nastrouhejte nahrubo. Přebytečnou vodu zlehka vymačkejte a slijte.
- Očištěnou jarní cibulku najemno nakrájejte a přidejte k ředkvičkám.
- Přidejte tvaroh a vše dobře promíchejte.
- Dochuťte solí, pepřem, bylinkami a podávejte na čerstvém pečivu.
Tip 1: Tvaroh můžete chutně nahradit také domácí lučinou.
Tip 2: Pro krémovější chuť přidejte do pomazánky lžíci zakysané smetany.
Pomazánku z ředkviček a tvarohu si můžete připravit také podle našeho podrobného videonávodu, díky kterému přípravu zvládnete snadno a rychle. Dobrou chuť.
Komentáře