Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 24 hodiny a 30 minut PT24H30M PT0H30M PT24H00M asi tak 500 g Sýry 130 názorů

564

Suroviny

1500 ml bílého jogurtu
250 ml celá smetana na vaření nebo šlehačka
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem, trochu překryjeme a cedník položíme na misku, která by měla mít na odkapávání pod cedníkem prostor, aby dobře odkapávala syrovátka po 24 hodin v lednici.

  2. Hotovou lučinu si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme si jí v lednici. Měla by takto uchovaná vydržet docela dlouho.

Poznámka

Recept mi poslala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchto ingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohu potvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Mně chutná na pečivu s máslem, posypaná pažitkou. Protože jsem jí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml, ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky. Kdo má rád lučinu, doporučuji vyzkoušet!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 236 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Milan: Milane, tak to jste mě vážně potěšil, že i děti si pošmákly:yes::-K

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Dobrý den zkusil jsem chutnalo mi to ještě jsem do toho přidal trochu mleté sladké papriky a nastrouhanou kedlubnu opekl k tomu toustovy chléb a s dětmi jsme měli bezva večeři

    Odpovědět

  • nicol.n nicol.n

    Dneska to vyzkouším, akorát jen ze dvou jogurtů a jedné smetany :yes:

    Odpovědět

  • Jiviny Jiviny

    Bibinka: Janinko, díky. Mám ji v lednici v misce se zaklapávacím víčkem.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petra:Petro, děkuji a jsem ráda, že také chutná ;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dělám stejně a je to moc dobrá pomazánka, pokud je potřeba větší množství (třeba do slaných dortů atp) tak se určitě vyplatí. Brzy bude čas pažitky, takže recept zase vylovím :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jiviny: Jarmilko, já lučinu poprvé dělala jen z 500 ml jogurtu a byla hned pryč a když jí dáš do lednice určitě ti vydrží do doby, než jí sníš, toho se neboj. Dej si jí do nějaké misky a přikryj alobalem;-)

    Odpovědět

  • Jiviny Jiviny

    Lučina naprosto skvělá, ale zajímalo by mne, jak dlouho vydrží. Výsledných 580 g (2 velké jogurty + smetana) je pro jednoho docela dost. Už ji nekupuji, jenom dělám doma.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    PipiDlouhaPuncocha: takže jsem dobře poradil.Já už tady mám okruh kuchařek,na které je spoleh a Bibinka patří mezi ně.:yes:

    Odpovědět

  • PipiDlouhaPuncocha PipiDlouhaPuncocha

    Tento tyden jsem vyzkousela poprve a super chut :-). Ja u nas lucinu nekoupim a vzdy jsem si ji vozila z Ceska. Ted uz nemusim :-p. Vyzkousim i tu syrovatkovou polevku, vypada take lakave.

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    okamžitě ukládám,a co nejdříve udělám :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Biton: Jani, tak to mám radost, že chutná a díky:yes:;-)

    Odpovědět

  • Biton Biton

    Tak jsem také vyzkoušela - jen použila 400 g zakysané smetany a 160 ml smetany ke šlehání a trochu soli a je fakt výborná! Budu dělat častěji.:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana: Jani, já myslím, že by to šlo, nevidím důvod proč ne, ale nezkoušela jsem to;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Chtěla bych se zeptat, zda je nutné použít jogurt? Nešlo by to třeba jen ze zakysané smetany a šlehačky nebo z tvarohu a šlehačky? Děkuji

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo