Jakou část jarní cibulky využíváme v kuchyni? Dozdobit s ní lze polévky i pomazánky
Jarní cibulka je malá nedozrálá cibule, která je velmi křehká, příjemně aromatická a přesto jemná. Jarní cibulka je pro tělo blahodárná a kromě toho má v kuchyni rozmanité použití. Dodává jedinečnou chuť mnoha pokrmům.
Sezóna jarní cibulky začíná v březnu a končí v říjnu, v obchodech ji ovšem seženeme po celý rok. Cibulku ukládáme do lednice, kde nám vydrží asi týden. Nejčastěji se používá na přípravu salátů, omáček i polévek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou část využíváme v kuchyni
Cibulku můžeme bez obav používat celou, jednak zelenou nať nebo také bílý spodek. Odkrojíme pouze maličké kořínky. Obě části můžeme nakrájet na kolečka a zdobit s ní polévky, pomazánky, asijská jídla nebo přílohy např. vařené brambory. Cibulka chutná báječně v salátu, který doplníme také drcenými ořechy.
Malé smažené závitky zabalené do rýžového papíru jsou naplněné skleněnými nudlemi, ochuceným mletým masem, křupavou zeleninou a aromatickou jarní cibulkou. Napište nám, jak se vám tato dobrota povedla podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 2 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Klobásy
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Které potraviny můžete pěstovat zas a znova z odřezků? Jarní cibulka překvapí rychlostí růstu, bylinky výtěžností
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Komentáře