Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní zelenina: druhy jarní zeleniny a co z ní můžete připravit

Jarní zelenina: druhy jarní zeleniny a co z ní můžete připravit

Doplnění vitamínů vám po chladné zimě zajistí jarní zelenina, která je velmi bohatá na vitamíny. Společně se sluníčkem nám jarní zelenina nastartuje oslabenou imunitu. Jarní zeleninu můžete připravit na mnoho způsobů, ať už ji chcete použít jako hlavní surovinu, nebo s ní třeba dochutit jiný pokrm. Některé druhy můžete vypěstovat i doma, například jarní cibulky není nikdy dost. 

Druhy jarní zeleniny

Mezi jarní zeleninu řadíme šalotku, jarní cibulku, česnek, ředkvičkypastinák, špenát, salát, rukolu, petržel, rebarboru a mnohé další. 

Jarní zelenina je nejen zdravá a jednoduše se připravuje, ale je i velmi chutná. Chutě se dají různě kombinovat, můžete ji například přidat do salátů nebo ji připravit dušenou.

 

Více

1 2

Další témata

Další recepty