Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 ředkvičkových pomazánek: Jsou jednoduché, rychlé, levné, plné vitamínů a výborně chutnají
Zdroj: Top recepty

Pomazánky s jarní zeleninou jsou velmi osvěžující a plné vitamínů. Kromě ředkviček do nich dáváme mladou cibulovou nať, pažitku, medvědí česnek a další časnou zeleninu. Variant je mnoho, vybrali jsme pro inspiraci recepty, které jsou nejvíce navštěvované.

Ředkvičky se snadno pěstují a pokud mají dostatek vláhy, můžeme je brzy sklízet. Do pomazánek je buď jemně krájíme nebo strouháme. Přebytečnou tekutinu vymačkáme a slijeme, aby měla pomazánka správnou konzistenci. Ředkviček je mnoho druhů, odlišují se barvami, chutí, velikostí i štiplavostí. Podobně jako ředkvičky používáme i ředkve nebo méně známou vodnici

1. místo

Do této jarní pomazánky potřebujeme kromě ředkviček jarní cibulku. K nastrouhaným ředkvičkám a jemně nakrájené cibulce přidáme tvaroh (může být domácí). Pomazánku stačí osolit a opepřit, a můžeme si pochutnávat, nejlépe s celozrnným pečivem.

2. místo

Nejprve nastrouháme mladé kedlubny a ředkvičky. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme nastrouhané vejce, nadrobno nasekanou petržel a tvaroh. Další rychlou pomazánku máme hotovou během chvilky.

3. místo

Smícháme cottage a šunkovou lučinu, přidáme nadrobno nakrájené ředkvičky a pažitku, vmícháme nadrobno nakrájenou šunku. Pomazánka výborně chutná s nasucho opečenými topinkami, ozdobená cherry rajčátky a naťovou cibulkou.
Stačí změnit některou surovinu a pomazánka hned chutná jinak. Do této varianty kromě nahrubo nastrouhaných ředkviček potřebujeme lučinu (může být domácí), nastrouhaný uzený sýr, tvaroh a mletý pepř. Ochutíme ji citronovou šťávou a před podáváním necháme krátce odležet.
Ředkvičky, cibulku a uvařená vychladlá vajíčka nakrájíme nadrobno. Přimícháme tvaroh, sůl a pepř. Pomazánku odlehčíme trochou zakysané smetany. Pokud nemáme smetanu, stačí jogurt. Tvarohové pomazánky výborně chutnají namazané na čerstvý chléb i na topinky.
Červené ředkvičky a bílou ředkev nahrubo nastrouháme, doplníme smetanovým sýrem, tvarohem a zakysanou smetanou. Přidáme nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku. Kdo chce, zjemní majolkou. Pomazánku dozdobíme sušenými pokrájenými rajčaty, bylinkami a citronem.

7. místo

Pokud máte více vajíček, můžete vyzkoušet tento recept. Uvařená vejce po vychladnutí nakrájíme na malé kousky, jde to dobře krájecím kolečkem. Přidáme najemno nakrájené ředkvičky a řeřichu. Pomazánku doplníme tvarohem, hořčicí, pepřem a solí. Zdobíme pažitkou.
To, jak jsou ředkvičkové pomazánky jednoduché na přípravu, nám předvede následující video.
A pokud vám na zahrádce dorůstá další a další pažitka, můžete se podívat na pažitkovou inspiraci výborných jarních pomazánek.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více