Jak úhledně nakrájet roládu na stejně silné řezy? Ostrým nožem nebo tenkou nití
Sladká roláda je moučník, který tvoří nadýchaný plát těsta, potřený marmeládou, krémem nebo šlehačkou. Rolády mohou být jednoduché s džemem a poprášené cukrem nebo složité, ozdobené krémem jako dort.
Piškotová roláda se krájí na řezy, které jsou 1–2 cm silné. Vzniknou tak kolečka nebo oválky s typickým vzorem šneččí ulity, které tvoří plát a krém nebo marmeláda různých barev. Řezy rolády musí být stejně silné, rovné a nezamazané krémem. Na takové roládě si každý rád pochutná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak úhledně nakrájet roládu
Roládu necháme před krájením vychladit a ztuhnout v lednici:
- Moučník nakrájíme ostrým tenkým nožem (na široký se lepí krém), který po každém řezu namočíme do horké vody a otřeme.
- Pomocí silné nitě nebo rybářského vlasce nakrájíme krásně rovné řezy stejným způsobem, jako kdybychom krájeli knedlíky.
- Horkým nožem s pilkovým ostřím krájíme roládu cik-cak, vzniknou tak trojúhelníkové kousky, které připomínají dortové výseče.
Nadýchanou piškotovou roládu můžeme připravit jen tak ke kávě, obejdeme se i bez krému, jen potřeme plát červenou marmeládou a hotový moučník poprášíme cukrem. Celý postup můžete vidět v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře