

Babiččina roláda
Suroviny
- 6 vajec (sníh z bílků)
- 10,5 dkg moučkového cukru
- 7,5 dkg polohrubé mouky
- Krém:
- 1 šlehačka (33 %)
- 1 čokoláda na vaření Orion (100 g)
- Náplň:
- 2 banány
Postup přípravy receptu
Do kastrůlku vlijeme šlehačku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a občas zamícháme, až se čokoláda rozpustí, nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice, pak ušleháme.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a dále šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Dáme do horké trouby a pečeme asi 5 minut, ještě horké srolujeme. Necháme vychladnout.Roládu potřeme krémem a dáme do ní banán, stočíme a necháme ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččina roláda
-
PajaKolarova:
Hoďte do koša papier na pečenie a kúpte si teflónovú fóliu. Ušetríte si nervy a peniaze za papier.
http://shop.slavbiz.sk/sk/75-plech
Ceny si nevšímajte, minimálne 2xročne ich dostanete v Lidli za podstatne nižšiu cenu. Mám doma 4 fólie a nedám na ne dopustiť. -
PajaKolarova: Já ten pečící papír natřu olejem v tenké vrstvě než na něj naliji těsto a pak opatrně pomocí nože při stáčení odděluji piškot od papíru a jde to dobře.
-
PajaKolarova:
Zkuste před separací na PNP přiložit na chvíli mokrou utěrku -
Rada bych se zeptala.. jak sundam roladu z papiru. Parkrat jsem ji zkousela a letela i s papirem do kose. Dekuji
-
hospodyne: Děkuji, je to klasika a u nás stále frčí
-
nejmilejší roláda našeho zetě a také nejčastěji frekventovaná
Čokoláda s banánem , to je stará jistota.