Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 155 kJ / 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,61 g |
Tuky | 18,12 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 110,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme salko a vejce. Metličkou prošleháme a spojíme, přidáme mouku, sůl a sodu aktivovanou octem. Vše smícháme a nalijeme na plech (30x40) s pomaštěným pečícím papírem.
Krok 2: Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 st. 8 minut.
Krok 3: Upečenou roládu překlopíme na čistý pečící papír a stočíme. Necháme vychladnout.
Krok 4: Po vychlazení mažeme oblíbeným kréme a stočíme. Necháme vychladit. Pocukrujeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 21. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmm8
Moje poznámka
Salko roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmm8
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 4 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Suroviny:
salko,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
marmeláda
Komentáře (3)