Jak upéct patero slaných závinů? Objevte nové chutě závinů k občerstvení na party
Slané záviny jsou vždy vděčným občerstvením na oslavu či jen tak k posezení s přáteli. Mohou se konzumovat teplé i studené a oceníte je ve chvíli, kdy si nevíte rady, co připravit pro nečekanou návštěvu.
Slané záviny jsou připravené během chviličky a můžete do nich zapéct prakticky cokoli, snadno tak i sami objevíte nové lahodné kombinace chutí. Inspirujte se hned několika druhy závinů, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct slané záviny
Listové těsto má neutrální máslovou chuť, a proto z něj můžete vytvořit hned patero slaných závinů různých chuťových kombinací.
Na přípravu všech druhů si připravte 2 balení listového těsta, která rozdělíte na 3 díly, a vznikne vám tak 6 závinů.
Závin se slaninou, hruškami a nivou
- Vyválený plát listového těsta nejprve uprostřed posypte strouhankou.
- Poté na něj rozložte plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy.
- Důkladně jej zaviňte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Závin s uzeným lososem
- Plát listového těsta posypte uprostřed strouhankou.
- Nyní ho poklaďte plátky uzeného lososa a listy špenátu, které posypete nasekaným česnekem. Na špenát dejte kopečky mascarpone (či jiné alternativy).
- Zaviňte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Závin se sardinkami, vajíčky a cibulí
- Plát listového těsta posypte uprostřed strouhankou.
- Pak narovnejte rybičky a plátky uvařených vajíček natvrdo, které jemně osolíte. Na závěr přidejte červenou cibuli nakrájenou na velmi tenké plátky.
- Zaviňte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Závin s hermelínem a brusinkami
- Rozválený plát těsta poklaďte plátky tvrdého sýra, kousky hermelínu a pokapejte brusinkovým kompotem.
- Zaviňte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Závin s pikantní pizza chutí
- Rozválený plát těsta nejprve potřete paprikovým pestem.
- Poté jej poklaďte plátky Choriza, sušenými rajčaty nakrájenými na proužky a rozdrobenou nivou. Dále přidejte olivy nakrájené na plátky a kousky čerstvých rajčat zbavených dužiny.
- Zaviňte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem.
Všechny záviny dejte na plech s pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 220–230 °C po dobu přibližně 20–25 minut dozlatova.
Variací na slané záviny je nespočet a všechny vám budou zaručeně chutnat. Úvodní videonávod vám pomůže s přípravou krok za krokem. Do závinů můžete použít jakékoli suroviny, které najdete v lednici. Napište nám, jak se vám povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře