Jak zpracovat vařené kuřecí maso? Zkuste pomazánky, zapékaná jídla nebo saláty
Může se stát, že vám po přípravě vývaru zbyde vařené kuřecí maso. Poradíme, jak ho využít a proměnit v celou řadu chutných a rychlých jídel. Přinášíme tipy, jak z něj vykouzlit pomazánky, rizota, slané koláče i zapečené dobroty.
Ať už vám zbylo maso na kostech, maso ze stehen nebo křídel, máme pro vás inspiraci, jak ho využít beze zbytku. Stačí pár jednoduchých surovin a můžete z něj vytvořit spoustu domácích dobrot, které ušetří čas i peníze. Nechte se inspirovat a pusťte se do vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zužitkovat vaření kuřecí maso
Kuřecí maso je univerzální surovinou, kterou lze proměnit v řadu chutných jídel.
- Pomazánky jsou jedním z nejjednodušších způsobů, jak zužitkovat vařené maso. Stačí ho nasekat nadrobno, přidat majonézu, hořčici, trochu jogurtu nebo tvarohu, česnek, cibuli nebo bylinky a máte skvělou masovou pomazánku.
- Vařené maso lze přimíchat do rizota, ale skvěle se hodí i do těstovin, k zapékání nebo do studených těstovinových salátů. V kombinaci s jogurtovým dresinkem, zeleninou a vařeným vajíčkem vytvoříte lehký a přitom sytý oběd.
- Výborné jsou i slané koláče, ve kterých maso zkombinujte s listovým nebo křehkým těstem, cibulkou, sýrem a vejcem. Rychlý koláč z vařeného masa může být skvělou večeří nebo pohoštěním pro návštěvu.
-
Vařené kuře se dá také pomlít nebo nasekat a smíchat s nastrouhaným sýrem, vejcem, strouhankou a kořením. Vznikne tak směs na karbanátky, které lze osmažit nebo upéct v troubě.
-
Hodí se i do tortilly, wrapu nebo burgeru, například ve formě trhaného masa.
Vařené kuřecí maso rozhodně stojí za další zpracování. Jeho chuť je jemná, proto se dá skvěle kombinovat s dalšími surovinami na stovky způsobů. Díky jednoduché přípravě a variabilitě vám ušetří čas, suroviny i peníze.
Komentáře