Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí maso v sobě skrývá mnoho zdraví prospěšných látek, proto je doporučováno konzumovat ho alespoň dvakrát týdně. Ruku na srdce, kdo se podle této rady řídí. My vám v tomto ohledu trochu pomůžeme a poskytneme tipy, jak lososa dochutit bylinkami.

Z lososa připravíte pomazánku, krémovou polévku, lze ho přidat k těstovinám, rýži, kuskusu, bramborám - na co jen máte chuť. Aby byla ryba co nejlepší, je potřeba jí dodat trochu chuti, například bylinkami. Některé se k lososu hodí lépe než jiné.

Jaké bylinky k lososu

S bylinkami a kořením to při přípravě lososa nepřehánějte, abyste úplně nepřebili chuť ryby.

  • Mnozí z nás si nedovedou představit servírovat rybu bez citrónu. Kyselou chuť citrusu a jemnou chuť ryby pak skvěle doplňuje koprový přeliv.
  • V receptech také často uvidíte lososa pečeného se snítkou rozmarýnu. Pokud rádi připravujete lososa na pánvi, rozmarýn můžete rozdrobit do oleje, na kterém budete rybu opékat.
  • S chutí lososa bude také skvěle ladit bazalka, petrželka, tymián, koriandr, ale třeba i směs provensálských bylinek.
  • Bylinky nemusíte na lososa jen tak nasypat. Vytvořte z nich bylinkovou krustu, která bude po upečení krásně křupat.
  • Na filet lososa můžete před vložením od trouby dát pár plátků bylinkového másla, které si snadno připravíte doma.
  • Klasikou je také přelít pečeného lososa krémovou holandskou omáčkou. Nemusíte se bát přimíchat bylinky i do ní.
  • Kromě bylinek budete rybu dochucovat i solí. Tyto dvě přísady však můžete spojit a udělat si bylinkovou sůl

Bylinkami nemusíte ochucovat pouze rybí maso, ale i přílohy, které k němu budete podávat. Podle následujícího receptu si tak připravíte lososa pečeného s rozmarýnem a servírovaného s bazalkovým dipem a bramborami.

Komentáře

Další tipy a triky