Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové máslo má mnoho možností využití v naší kuchyni, zároveň je naprosto jednoduché na přípravu a velmi lahodné. Můžete ho například přidat do pomazánek a ke grilovanému masu či zelenině, určitě ho oceníte i při přípravě ryb nebo jen na krajíček čerstvě upečeného chleba.

Hlavní přísadou česnekového másla je samozřejmě česnek , který se dá přidat do mnoha jídel, navíc má celou řadu benefitů pro naše zdraví. Stručně řečeno by měl být česnek nedílnou součástí našeho jídelníčku

Jak připravit česnekové máslo

Následující recept je jednoduchý a rychlý.
  1. Oloupeme a následně prolisujeme 12 stroužků česneku.
  2. Osolíme je a se solí dobře promícháme.
  3. Do prázdné mísy dáme jednu kostku změklého másla (250 g) a metličkou rozmícháme do hladka.
  4. K máslu přidáme připravený česnek a následně opepříme pro výraznější chuť
  5. Důkladně promícháme, aby se nám všechny chutě správně propojily.
  6. Nakonec hotové česnekové máslo přendáme z mísy do uzavíratelné sklenice.
  7. Dáme uležet do lednice
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky