Losos s holandskou omáčkou

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Ryby 0 názorů

Suroviny

2 porce lososa
sůl a pepř
olej a máslo
Holandská omáčka:
4 žloutky
sůl a pepř
2 lžíce bílého vína
šťáva z půlky citronu
120 g rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.

  2. Omáčka:
    Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,, šleháme metlou žloutky se solí, pepřem, citronovou šťávou a vínem. Šleháme pilně do husté pěny, pak mísu sundáme z horké lázně a postupně pomalu vléváme do pěny rozpuštěné máslo za stálého šlehání metlou. Do omáčky můžeme přidat bylinky podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s holandskou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: losos s holandskou omackou losos recepty losos recept recept - losos losos v holandské omacky losos z holandskou omáčka recept losos s kůží a holandskou omáčka losos holandská omáčka losos s holandskou omackou recept losos s omáčkou recepty losos s holandskou omáčkou recept na lososa s holandskou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo