Losos marinovaný v bylinkách

amalia Kuchařka: amalia

Ryby 7 názorů

Suroviny

800 g chlazeného lososa
3 hrsti čerstvého kopru
petrželku
pažitka
tymián
2 citrony
500 g rajčat
80 g másla
mletý bílý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu vcelku aj s kožou naložíme do marinády z posekaných byliniek, postrúhanej citrónovej kôry, citrónovej šťavy, bieleho korenia a morskej soli. Zmes dobre votrieme do mäsa a dáme na 2-3 hodiny do chladu.

  2. Potom dáme na dno zapekacej misy tenké plátky masla, na ne uložíme rybu kožou nadol (aj s marinádou), obložíme prepolenými paradajkami vypuklou stranou nahor a misu zakryjeme alobalom.

  3. Pečieme v rúre 15 minút pri 180°C.

  4. Potom alobal odstránime a lososa vrátime na 3-5 minút naspäť do rúry. Podávame s varenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos marinovaný v bylinkách

Tématické fráze: losos na cerstvych bylinkach čerstvý marinovaný losos losos na bylinkách marinovaný krůtí steak v čerstvých bylinkách bylinková marináda na lososa marinovaný bylinkový losos peceny losos vcelku marinovaný losos citron a tymián losos marinovaný s bylinkami marinovaný losos s medem marinovany siven recept marinovaný losos recepty marinovaný losos losos v bylinkach marinovaný čerstvý losos recept marinovaný losos timian čerstvý losos na bylinkách losos v bylinkách v alobale recept losos na bylinkách losos marinovaný

Zapomněl/a jsem heslo