Jaká mouka se používá na zázvorky? Správná odpověď není pouze jedna
Zázvorky se řadí mezi cukroví, které pečeme hned v první várce, jelikož potřebují dostatek času na to, aby se odležely a krásně změkly. Tradiční recepty se v rodinách dědí z generace na generaci a druh mouky se v jednotlivých receptech může lišit.
Zázvorky nepatří zrovna mezi oblíbené cukroví našich ratolestí, jelikož jim zázvor dodává výraznou pikantní chuť. Dospěláci však zvláště během chladných zimních dnů ocení příznivé účinky zázvoru na imunitní systém.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na zázvorky
Stejně jako na většinu cukroví, i na zázvorky se nejvíce hodí mouka hladká pšeničná. V některých rodinách se zázvorky tradičně pečou z mouky polohrubé, najdeme však recepty i s moukou hrubou. Pokud si chcete toto štiplavé cukroví připravit v lehce zdravější verzi, můžete použít mouku špaldovou.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Kalendář vánočního pečení: Do čeho se pustit v druhé polovině listopadu? Pečeme zázvorky, perníčky a klasickou štolu
Jaká mouka je nejlepší do bramborových knedlíků? Aby nelepily, tak hrubá, ale vyplatí se doplnit ji dalšími surovinami
Kterou mouku použít do bramborových placek? Inspirujte se nejen v receptářích našich babiček
Komentáře