Maminčiny zázvorky

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Cukroví , Pečené 17 názorů

Suroviny

280 g moučkového cukru
2 vejce
2 žloutky
280 g hladké mouky
1 lžíce mletého zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vejce a žloutky vyšleháme do pěny, zašleháme zázvor a přidáme mouku. Na vále vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto rozválíme, vykrajujeme zázvorky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Necháme přes noc schnout, ráno je obrátíme dolní stranou nahoru a pečeme na 180°C asi 5 minut, potom zmírníme na 160°C a dopečeme dozlatova.

Poznámka

Pečeme alespoň 2 až 3 týdny předem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 174 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maminčiny zázvorky

  • casino casino

    Helena:
    No, pominu-li maličkost, že šlehám nad párou:-) tak jste patrně něco zvojtila...;-)
    Těsto pravda je jak mucholapka:-D ale stačí ho na desce trochu moukou podsypat a před vyvalováním i posypat, že :-K

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Já Vás zdravím, zkoušela jsem je dnes dělat, ale nevím proč, hrozně se mi těsto lepilo, musela jsem přidat spoustu mouky, ať se s těstem dá vůbec pracovat a vyválet... Kde jsem udělala chybu to netuším, nějak jsem to nakonec dala dohromady, ale obávám se, že moc chutné nebudou :-(

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    jirkovska.helena: Tim, ze zazvorky pres noc oschnou, tak pri peceni horky vzduch uvnitr je nafoukne...rozhodne zadne kypridla......

    Odpovědět

  • jirkovska.helena jirkovska.helena

    Tak zázvorky (moje první) jsou upečené. Opravdu krásně vyběhly i bez kypřidla. Jen je třeba nerozválet placku moc na tenko, nejlépe tak min cca na 3mm, z tenké placky vyběhnou pak méně. Jestli nezapomenu, přidám i foto. A díky za recept.

    Odpovědět

  • Gabriela Gabriela(neregistrovaná)

    Nikdy som zázvorky nepekla a tak se chci zeptat,jestli muze byt zázvor do vašeho receptu čerstvy a jestli zázvorky necim zdobite.Moc se mi Vaš recept libí.:yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Helenko,žádné kypřidlo není potřeba, vyběhnou sami, jen se musí pořádně vyšlehat žloutky a vejce s cukrem.;-)

    Odpovědět

  • jirkovska.helena jirkovska.helena

    Cukroví vypadá nádherně. Mám dotaz - opravdu se nemusí přidávat do těsta žádné kypřidlo - pr. do peč, drodí, amonium - aby zázvorky tak pěkně vyběhly? Chystám se toto cukroví letos zkusit a tak čtu různé recepty a vždycky tam nějaké to kypřidlo bylo. Díky moc za odpověď.

    Odpovědět

  • Hany Hany(neregistrovaný)

    Znám je od babičky, a děláme je leta, super:yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za pochvalu, zázvor se dává sušený.:-K;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Klariska Klariska

    Ty jsou krásné! :yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Evi, pěkné cukrovíčko. Já je nikdy nepekla, ale jedla jsem je na návštěvě a moc mi chutnaly. . . :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, zázvorky jsem kdysi dělávala každý rok, recept jsem měla od švagrové a ani nevím, proč už je nedělám, když byly dobrý:-/ Dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: vypadají dobře!

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Nikdy jsem je nepekla, ale chutnají mi:-p Ten zázvor musí být sušený, nebo i čerstvý?:-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zázvorky zázvorky recept babiččiny zázvorky maminciny recepty zázvorky cukroví cukroví zázvorky recept na zázvorky nejlepší zázvorky starý recept zázvorky zázvorky cukroví recept pečeme zázvorky recept zázvorky recepty zazvorky recept na cukroví zázvorky dobré zázvorky cukroví recept na zázvorky nejlepsi recept na zazvorky recepty cukroví zázvorky maminčiny recepty cukroví zázvorky bez vajec

Zapomněl/a jsem heslo