Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Kalendář vánočního pečení: Do čeho se pustit v druhé polovině listopadu? Pečeme zázvorky, perníčky a klasickou štolu
Top recepty

Cukroví k vánočnímu období nerozlučně patří - krásně nám provoní a ozdobí chladné dny, během kterých je nám nejlépe doma v teple. Vůně vanilky, perníkového koření, citronové kůry a upečeného pečiva nám doma vykouzlí příjemnou atmosféru klidu a pohody.

V druhé polovině listopadu začínáme s pečením cukroví, které potřebuje nejvíce času na změknutí. Jsou to především tradiční perníčky a zázvorky. A pokud se chystáme pustit do klasické štoly, nastala právě nyní ta správná doba.

1

Perníčky - drobné pečivo z perníkového těsta

Některé druhy pečiva jsou náročné na použité suroviny a spotřebujeme do nich hodně tuku, pro perníčky to však neplatí. Jsou levné a tuku obsahují maličko.

 

2

Zázvorky - voňavé pečivo našich babiček

Toto pečivo nás vyjde levně, ale jeho důkladné uležení je nutností. Zázvorky velmi rychle po upečení ztvrdnou, proto je uložíme stejně jako perníčky - s rozpůleným jablkem, které jim vrátí vláčnost.

3

Klasická štola z kynutého těsta

Klasická štola se připravuje z kynutého těsta s dostatečným množstvím rozinek, kandovaného ovoce a ořechů. Příjemně voní a je poměrně hutná. 

Než se pustíme do pečení, připravíme si všechny potřebné suroviny, nejlepší je využít různé slevové akce a včas si vše nakoupit. Potom již můžeme prožít pečení v klidu a pohodě. Není nutné, aby vše bylo perfektně nazdobené a bez chybičky, důležitější je, aby doma byla příjemná atmosféra a radostná nálada.
Přejeme příjemné pečení.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky