Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trezírovací sáčky mají špičatý trojúhelníkový tvar. Jsou vyrobeny ze silikonu nebo odolné igelitové fólie. Plníme je měkkými náplněmi, které z nich vytlačujeme přes ustřižené špičky nebo přes trezírovací řezané zdobičky.

Trezírovací sáčky mnoho lidí vnímá jako šikovnou pomůcku ke zdobení moučníků krémem. Dříve se používaly plátěné pytlíky, později sáčky od mléka. V současnosti se trezírovací sáčky staly součástí každé domácnosti - a to nejen ve sladké kuchyni.

Jak využít sáčky ve sladké kuchyni

Nejčastější využití sáčků je v cukrařině, odtud označení cukrářský sáček:

  • Zdobení krémem je tradičním způsobem, jak využít klady plastového sáčku.
  • Pomocí sáčku lehce naplníme čokoládové skořápky na pralinky tekutou náplní.
  • Sáčkem s ustřiženou špičkou vytvarujeme na papír krásné čokoládové ozdoby.
  • Zdobení perníčků umožňuje sáček s malinkou ustřihnutou špičkou na konci.
  • Sáček využijeme při plnění koláčů, koláčků a šátečků různými náplněmi.
  • Díky sáčku s dlouhou špičkou snadno naplníme koblihy, trubičky a kremrole.

Jak využít sáčky ve slané kuchyni

Slané pěny a náplně se ze sáčku nanášejí stejně snadno jako sladké krémy:

  • Jemnými pomazánkami krásně ozdobíme chlebíčky, kanapky i slané dorty.
  • Papriky a ačokči velmi snadno naplníme masovou směsí právě pomocí sáčku.
  • Kapání do polévky můžeme vytlačovat ze sáčku přímo do vařící se polévky.
  • Plněná vařená vejce zdobíme ze sáčku báječnou náplní ze žloutků a másla.
  • Slané dorty zdobíme jemnými slanými krémy a majonézou jako sladké dorty.
  • Jemně našlehanou pěnou ze sáčku plníme slané kremrole a závitky.

Aby koláčky a cukroví lépe vypadaly, bude jednoduché je plnit náplní ze sáčku s ustřiženou špičkou. Zkuste si připravit výborné sádlové koláčky podle videa, do kterých vytvoříte důlky a naplníte je marmeládou:

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli