Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak snadno rozlousknout rukou ořechy papírky? Zvládne to i žena nebo dívka, pokud zná ten správný trik
Zdroj: Pixabay

Vlašské ořechy jsou ceněné a velmi hodnotné, do jídelníčku bychom je měli zařazovat co nejčastěji, pokud u nás nevyvolávají alergické reakce. Od jejich konzumování nás ale někdy odradí pracnost vylupování. I to ale jde zvládnout snadněji.

Některé vlašské ořechy jsou pevné a na jejich louskání potřebujeme vyvinout větší sílu, jinak je to ale s ořechy, které mají skořápku jemnou a snadno se rozlousknou i rukou. Chce to ale znát tu správnou techniku.

Jak snadno louskat ořechy papírky

Možná jsme takový ořech vzali do ruky a zmáčkli, načež jsme zjistili, že to zase tak snadné není. Jenže může být a poradí si s nimi i žena nebo dívka.

  • Jednoduchý trik zvládneme, když do ruky vezmeme dva ořechy naráz a stlačíme je k sobě. Jeden z nich rychle praskne a můžeme ho vyloupat.
  • Další možností je přitlačit ořech k prkýnku, tímto způsobem také velmi rychle povolí.
  • Jde totiž o to, abychom měli něco pevného, k čemu ořech přitlačíme, rozlousknutí pak bude záležitostí chvilky.
  • Ideální není louskání o stůl, protože bychom mohli pěkný povrch stolu snadno poškrábat.
  • Zajímavostí u některých odrůd těchto křehkých ořechů je, že při louskání zůstávají půlky skořápek často celé a dají se ještě použít na různá tvoření a k vytváření dekorací.
  • Pro tyto ořechy zároveň platí, že bychom je měli spotřebovat nejdříve, jejich skladovatelnost není tak dobrá, jako u ořechů s pevnými skořápkami.
Z vyloupaných vlašských ořechů se dá připravit celá řada dobrot, můžeme se nechat inspirovat osvědčenými recepty našich čtenářů. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky