

Plněné papriky s omáčkou
Suroviny
- 500 g mleté maso
- 1 ks cibule
- 1 vejce
- 3 PL strouhanky
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- 4 ks větší papriky
- rajčatový protlak
- 1 plechovka krájených rajčat
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- olej
- hladká mouka
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
Maso smícháme s vejcem, polovinou nakrájené cibule, solí, pepřem, petrželkou a strouhankou.
Papriky rozřízneme na půl, očistíme a naplníme masem.
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme zbytek cibule na drobno, plněné papriky, zalijeme rajčaty a protlakem, přidáme koření, trochu podlijeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 30 minut.
Poté vyjmeme papriky z pekáče a výpek zahustíme moukou, podlijeme a provaříme, omáčku dochutíme na sladko kyselo. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami. Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné papriky s omáčkou
-
bartomiska: tak to já mám výhodu,u nás jsou papriky oblíbené, mamča má k ním ráda rajčatovou omáčku.A rýži,to už jsem jí v paprikách taky naučil konzumovat
-
Velmi chutné a rychlé.Začala jsem ho připravovat jako kuličky a papriku přidávám nakrájenou na kostičky do omáčky.Pochutnává si celá rodina Dík
-
Miluji plněné papriky. Bohužel, jediná z rodiny, takže dělám i samotné masové koule. Přiložila jsem foto. Místo strouhanky dávám trochu rýže. Zrovna dnes si pochutnám
-
Super recept uvařil jsem a všichni se mohly utlouct, diky za něj
-
Právě vyrábím
doufám, že se povedou
-
hajdusinka: tak 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 10 pepře
-
Prosím, kolik koření??? Kolik bob. listu, nového koření, celého pepře? Zítra chci tento receptík vyzkoušet, tak aby toho nebylo málo nebo moooc :) Děkuji moc
-
Výborný recept ... dnes jsem vyzkoušela všem moc moc chutná ... dávám kladné hodnocení ... dělala jsem z hovězího ... není tak tučné a čerstvých rajčat
-
Přidávám foto, vařila jsem nedávno, mňamka největší! Já bych se plněných paprik ujedla
-
Přidávám bodík, právě upečeno. Jen jedna maličká úprava, masovou směs před naplněním raději osmahněte na pánvi a poté mastnotu odeberte,protože neopracovaná mas.směs pustí hodně tuku a omáčka pak hodně plave, já jsem přebytečný tuk odebrala naběračkou, ale není to ještě úplně ono. Počkám až omáčka schladne a pak ztuhý tuk seberu. Jinak omáčičku jsem ani nezahušťovala moukou, byla sama o sobě dost hustá a krásně voněla po paprikách. Na 500g masa jsem dala ale 4protlaky a zhruba 300ml vody.
-
Super receptík
rychlovka a to se mi líbí-takže bodík jasný
-
Dneska jsem je dělala a byly výborné.Jednoduchá a rychlá přáprava.Všem moc chutnalo.
-
Moc dobrý recept
jednoduché a výborné
děkuji a uděluji bodík
-
Už se pečou, tak potom napíši výsledek
-
Tak jsem to hodila do trouby..vypadá to skvěle,tak uvidíme jka to bude chutnat...