Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdobené perníčky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

12. 12. 2015 00:50

Suroviny

Porce: asi 60

Nutriční hodnoty

Energie27 768 kJ / 6 637 kcal
Bílkoviny126,04 g
Tuky149,21 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 3,69 g
Sůl0,76 g
Sacharidy1 180,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

5. 12. 2020 19:04

Letos zase tyto perníčky, jsou vynikající, jen mají takovou malou chybku , jsou po třech dnech měkké a okamžitě začínají mizet ze špajzu. Dneska je 5 prosinec , tak asi musím upéct další dávku , aby něco zbylo na Štědrý den ! Jako obvykle! :-// Na Štědrý večer na stůl, je pak improvizace, co nestihnou najít ve špajzu. :-((;-(:-//

Veronika.Hrozna

12. 12. 2016 23:02

Tak já je včera upekla. Moje zkušenost, těsto je potřeba nechat ležet aspoň tři - čtyři dny. Je vhodné je promísit po dvou dnech. Já zkušební vzoreček udělala v sobotu a koření se nedostalo do všeho těsta ,takže jsem to v sobotu promísila a v neděli po poledni upekla. Suroviny na těsto mi vážil manžel,ačkoliv je strojní inženýr a umí prý číst tak tam dal dvě lžičky sody/netuším proč/,ale tentokrát z toho vyšel bez kazeňských důsledků. Perníkové koření jsem tam šoupla 2,5 kávové lžičky a je to výborný aromatický perníček,přesně jak má být. Pekla jsem bez horkovzduchu na 160 , 12 minut. Perníčky jsou na omak měkké,ale už jsou hotové.Nechat na plechu dojít ! Jsou po upečení poloměkké, takže se dají jíst hned.
Chuťově skvělé ,ale doporučuji dát kvalitní med,to je základ a víc koření 2,5 lžičky! Mazala jsem vajíčkem s rumem a vanilkovou esencí a přidala jsem do vajíčka i žičku cukru.Vynikne víc ta kořeněná chuť perníčku. Mazat asi 4 minuty po vytažení z trouby . Pokud se moc nelesknou ještě jednou namazat vajíčkem.:yes: Chuťově absolutní jednička. Dovolím si přidat fotečku,ale jenom kuchyňskou ,žádné aranžmá!

Veronika.Hrozna

8. 12. 2016 08:21

Ivulinko jsou ty perníčky hned měkké nebo musí odpočinout ???? Dneska chci udělat těsto.:-? Těstíčko mám zadělané odpočívá ,kolik dní ho mám nechat ležet stačí do neděle?

Ružena Hamlíková

14. 12. 2015 17:41

a mohli by ste mi niektorá povedať či sú aj mäkučké lebo perníčky sú niekedy otrasne tvrdé..:-))

Jikotka

12. 12. 2015 18:22

ivulinka:Máš moc šikovné ruce :yes::yes::yes:krásné zdobení,v dobrém závidím :-D:-D:-D

SKADINKA

12. 12. 2015 17:12

mě se ty fotky líbí :-) moc děkuju. ja ted nemám momentálně jak davat fotky do PC tak moc děkuju :-)

jarda Kadic

12. 12. 2015 17:06

ivulinka: to foto je super:yes::yes::yes::yes:

ivulinka

12. 12. 2015 16:25

Skadinko, dovolím si ti sem přidat foto mých perníčků, pokud bude fotka vadit, tak ji odstraním, bylo by škoda, aby recept zůstal bez fotky;-)

Jana

12. 12. 2015 10:22

bude foto?;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdobené perníčky jak se zdobí perníčky perníčky recept recept na pernicky kdy mazat perníčky kdy se zdobí perníčky kdy mazat perníčky vajíčkem pernicky fotky perníčky zdobené zdobené perníčky foto kdy mazat perníčky vejcem jak mazat perníčky perník zdobený mazat perníčky bilkem pernicky namazat vajickem perníčky recept zkušenosti perníčky zdobení perníčky zdobení zdobene perniky mazat pernicky

Suroviny: cukr moučkový, vejce, máslo, med, mouka hladká, soda jedlá, koření do perníku, kakao, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Zdobené perníčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Pkm