Kdy přidat sůl do těsta? Správný okamžik zajistí správnou strukturu i kynutí těsta
Všimli jste si toho někdy? Špetka soli patří i do těch nejsladších těst, která připravujeme. A má to své opravdu zásadní důvody - sůl mimo jiné zvýrazňuje chuť. Víte, kdy je ten správný okamžik pro přidání soli do těsta?
Sůl je neodmyslitelnou součástí každého těsta - sladké i slané těsto bez přidání jediné jedné špetky soli bude mít mdlou a nevýraznou chuť. Asi už chápete, proč je sůl nad zlato, že? Poradíme vám, kdy ji přidat do těsta, abyste nezhatili svou snahu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat sůl do těsta
Všichni známe to upozornění, že sůl nesmí přijít do kontaktu s droždím, jinak těsto nevykyne. Jenže stačí smíchat prosátou mouku se solí a máme vystaráno. Sůl se v mouce téměř "ztratí", a tak nemá žádné účinky na vykynutí těsta. Stejně tak ji však můžete přisypat na okraj mísy, aby nebyla s droždím v přímém kontaktu. Odpověď je tedy jasná - sůl patří do těsta již od začátku jeho zpracování a abyste na ni nezapomněli, doporučujeme ji předem smíchat s prosátou moukou.
Tip: Víte, že sůl nezvýrazňuje jen chuť těst a celých pokrmů? Zkuste osolit chuťově nevýrazný či přezrálý meloun, budete se hodně divit - tak jako my!
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pro inspiraci vám přinášíme videorecept na chuťově báječnou rybízovou bublaninu - již brzy totiž začne sezóna rybízu, a tak budete připraveni. A hlavně nezapomeňte na kouzelnou špetku soli, která opravdu dokáže nevídané divy. Mimo zvýraznění chuti dělá těsto pružnější a také reguluje (případný) proces kynutí.
Komentáře