Tunel plný chutí

Moučníky Záviny, rolády Doba přípravy: 25 min. 29 názorů

Moučníky Záviny, rolády Doba přípravy: 25 min. 29 názorů

Suroviny

5 vajíček
15 dkg cukru
15 dkg hladké mouky
5 polévkových lžic vlažné vody
1 smetana ke šlehání
1 Rubínová galaretka

Postup přípravy receptu

  1. Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku.

  2. Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min.

  3. Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme.

  4. Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Galaretku můžete zakoupit zde: www.galaretka.cz

Komentáře k receptu Tunel plný chutí

  • Pralinka.S Pralinka.S(autor receptu)

    janatka: Tak to mám veeeelkou radost, že vám chutnalo! :-*

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Tak na tomto jsme si mocccc pochutnali;-) a vůbec nám to netrvalo dlouho se do této dobrůtky přemlouvat,málem to nestačilo ani ztuhnout.;-)super,já jsem dala plátkovou želatinu,galaretku doma nemám.

    Odpovědět

  • Pralinka.S Pralinka.S(autor receptu)

    Bubles: Tak to mám velkou radost :-K

    Odpovědět

  • Bubles Bubles

    Včera jsem tunel udělala a všem moc chutnal :-):yes:

    Odpovědět

  • Pralinka.S Pralinka.S(autor receptu)

    Sylva01: Teoretický se rozpustit dá vždy, ale otázka je zdali pak zase ztuhne tak jak by měla. Přiznám se, že jsem ji v takovém stavu ještě nerozpouštěla neb její doba tuhnutí je docelá dlouhá a tak se mi nepřihodilo aby mi nechtěně úplně ztuhla. Pokud je, ale galaretka "polotuha" tak se rozpustit a znovu použit dá :-)
    Ale asi nejsem schopná blíže definovat stav "polotuhá".

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Tuto polskou želatinu jsem dostala v několika kusech od kámoše, v používání jsem totál začátečnice.:-)) A taky se mi jednou stalo, že než jsem ji stačila použít, úplně mi ztuhla.
    A tak by mě zajímalo, přesně, jako Merylas (dotaz v 13:41:00) - dá se ztuhlá hmota znovu rozehřít a když ji vyliju do formy, ztuhne znovu a dobře?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na sladké moc nejsem:-*ale tunýlek se mi moc zamlouvá:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • Pralinka.S Pralinka.S(autor receptu)

    Pajaja, ivulinka: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nádherný tunýlek:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    tejaja: Taky více používám klasickou želatinu, musím mrknout do podobných receptů;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Pralinka.S: Já s Galaretkou občas moučníky dělávám, jen jsem ji ještě nikdy nepoužila jako náplň jen se šlehačkou. Mám dojem, že když ji máme použít a smíchat se šlehačkou už téměř tuhou, tak že se pak nedá moc dobře rozšlehat do hladka a zůstanou nám v nápni hrudky. Je to vidět i na fotu, že náplň na řezu není úplně hladká. Tak právě toho bych se bála, protože se šlehačkou už pak musíme opatrně, aby nespadla. Ještě se zeptám, když by se stalo a ta Galaretka by mi ztuhla moc, prostě že bych ji neuhlídala, dá se pak znovu nějak rozehřát a použít? Ztuhne to potom? Děkuji za odpověď:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Pajaja: Pokud budeš improvizovat, tak ti doporučím ovocné želé od Dr. Oetkera;-) Je k dostání běžně v prodejní síti, vyrábí se ve dvou druzích, stojí 12 kč. Je to totéž, co polská Galaretka, má stejné vlastnosti ,stejné poměry a stejný postup přípravy, jen si tam musíš přidat cukr. Galaretka je už slazená. To želé od Oetkera se může použít i na moučníky pro diabetiky, když se dosladí náhradním sladidlem.;-) Mrkni tadyhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak som si našla zloženie galaretky, aj u nás ju ľudia nosia z Poľska, máme to blízko.
    Obsahuje : cukor, glukózový sirup, kyselinu citrónovú, citran sodný, želírovacie pektíny, prírodné chuťové arómy.
    Citran sodný je regulátor kyslosti = E 331, je synteticky vyrábaný,je to mierne škodlivé aditívum, v Rusku a USA zakázané.
    Rovnako výborne poslúži v kuchyni klasická želatína, ktorá je navyše veľmi zdravá.:-8;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Galaretku neznám, :-( zkusím improvizovat s tou náplní. Protože tunel je nádherný a efektně nafocený. :yes:+

    Odpovědět

  • Pralinka.S Pralinka.S(autor receptu)

    Milá chocolate a ostatní dámy, trapné spíš začínáte být Vy. Pokud se Vám moje recepty nelíbí prostě je ignorujte - je to velice jednoduché;-)
    Pokud vím mohu si zde dávat recepty jaké chci já a ne to co se líbí Vám. Já tady prostě česnečku ani bublaninu (po 268x) dávat nebudu :D Takže pečení zdar a galaretce zvláště!:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: co je galaretka muslimské recepty jak dlouho tuhne galaretka tunel se šlehačkou jak rozpustit znovu zelatinu galaretka recepty moučníky s galaretkou galaretka se šlehačkou galaretka tuhnuti galaretka zakusek galaretka se šlehačkou polské zákusky nejlepší ovocné tunely da se zelatina znovu rozpustit jahodový tunel recept galaretka tunel s galaretkou www eshop.oetker.sk recepty s galaretkou piškotový tunel co je citran