

Tunel plný chutí
Suroviny
- 5 vajíček
- 15 dkg cukru
- 15 dkg hladké mouky
- 5 polévkových lžic vlažné vody
- 1 smetana ke šlehání
- 1 Rubínová galaretka
Postup přípravy receptu
Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku.
Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min.
Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme.
Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Galaretku můžete zakoupit zde: www.galaretka.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tunel plný chutí
-
janatka: Tak to mám veeeelkou radost, že vám chutnalo!
-
Tak na tomto jsme si mocccc pochutnali
a vůbec nám to netrvalo dlouho se do této dobrůtky přemlouvat,málem to nestačilo ani ztuhnout.
super,já jsem dala plátkovou želatinu,galaretku doma nemám.
-
Bubles: Tak to mám velkou radost
-
Včera jsem tunel udělala a všem moc chutnal
-
Sylva01: Teoretický se rozpustit dá vždy, ale otázka je zdali pak zase ztuhne tak jak by měla. Přiznám se, že jsem ji v takovém stavu ještě nerozpouštěla neb její doba tuhnutí je docelá dlouhá a tak se mi nepřihodilo aby mi nechtěně úplně ztuhla. Pokud je, ale galaretka "polotuha" tak se rozpustit a znovu použit dá
Ale asi nejsem schopná blíže definovat stav "polotuhá". -
Tuto polskou želatinu jsem dostala v několika kusech od kámoše, v používání jsem totál začátečnice.
A taky se mi jednou stalo, že než jsem ji stačila použít, úplně mi ztuhla.
A tak by mě zajímalo, přesně, jako Merylas (dotaz v 13:41:00) - dá se ztuhlá hmota znovu rozehřít a když ji vyliju do formy, ztuhne znovu a dobře? -
Na sladké moc nejsem
ale tunýlek se mi moc zamlouvá
+5
-
Pajaja, ivulinka: Děkuji
-
Nádherný tunýlek
-
tejaja: Taky více používám klasickou želatinu, musím mrknout do podobných receptů
-
Pralinka.S: Já s Galaretkou občas moučníky dělávám, jen jsem ji ještě nikdy nepoužila jako náplň jen se šlehačkou. Mám dojem, že když ji máme použít a smíchat se šlehačkou už téměř tuhou, tak že se pak nedá moc dobře rozšlehat do hladka a zůstanou nám v nápni hrudky. Je to vidět i na fotu, že náplň na řezu není úplně hladká. Tak právě toho bych se bála, protože se šlehačkou už pak musíme opatrně, aby nespadla. Ještě se zeptám, když by se stalo a ta Galaretka by mi ztuhla moc, prostě že bych ji neuhlídala, dá se pak znovu nějak rozehřát a použít? Ztuhne to potom? Děkuji za odpověď
-
Pajaja: Pokud budeš improvizovat, tak ti doporučím ovocné želé od Dr. Oetkera
Je k dostání běžně v prodejní síti, vyrábí se ve dvou druzích, stojí 12 kč. Je to totéž, co polská Galaretka, má stejné vlastnosti ,stejné poměry a stejný postup přípravy, jen si tam musíš přidat cukr. Galaretka je už slazená. To želé od Oetkera se může použít i na moučníky pro diabetiky, když se dosladí náhradním sladidlem.
Mrkni tadyhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
-
Tak som si našla zloženie galaretky, aj u nás ju ľudia nosia z Poľska, máme to blízko.
Obsahuje : cukor, glukózový sirup, kyselinu citrónovú, citran sodný, želírovacie pektíny, prírodné chuťové arómy.
Citran sodný je regulátor kyslosti = E 331, je synteticky vyrábaný,je to mierne škodlivé aditívum, v Rusku a USA zakázané.
Rovnako výborne poslúži v kuchyni klasická želatína, ktorá je navyše veľmi zdravá. -
Galaretku neznám,
zkusím improvizovat s tou náplní. Protože tunel je nádherný a efektně nafocený.
+
-
Milá chocolate a ostatní dámy, trapné spíš začínáte být Vy. Pokud se Vám moje recepty nelíbí prostě je ignorujte - je to velice jednoduché
Pokud vím mohu si zde dávat recepty jaké chci já a ne to co se líbí Vám. Já tady prostě česnečku ani bublaninu (po 268x) dávat nebudu :D Takže pečení zdar a galaretce zvláště!