Krkovička pro návštěvu: Připravte oběd, který se hodí i pro slavnostní příležitosti
Vepřová krkovice je maso, které je šťavnaté a nehrozí u něj, že by bylo vysušené. Tímto receptem oslníte všechny pozvané hosty. Díky jednoduché marinádě a bohaté náplni získá výraznou chuť a krásně se rozvoní už při pečení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krkovičku pro návštěvu
Pečenou vepřovou krkovici připravíte podle následujícího postupu.
- Na přibližně 10 porcí krkovičky pro návštěvu si připravte 2 kg vepřové krkovice v celku bez kosti, mletý pepř a 2 lžíce oleje. Na marinádu budete potřebovat 4 lžíce bílého vína nebo 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce hořčice, 1 lžíci medu a 1,5 lžičky soli. Na náplň použijte 10 plátků uzeného masa, 10 plátků sýra a 150 g čerstvých žampionů.
- Nejprve si v míse připravte marinádu z citronové šťávy, hořčice, medu, pepře a soli. Vše důkladně promíchejte.
- Krkovici desetkrát nařízněte, jako byste ji chtěli nakrájet na plátky, ale nedokrajujte do konce.
- Alobalem si vystelte pekáček a krkovici do něj vložte, opepřete, osolte a polijte olejem. Rukama koření a olej zapracujte do masa.
- Do každého řezu v mase vložte plátek uzeného masa, sýr a plátek žampionu. Naplněnou krkovici zalijte připravenou marinádou.
Tip: Maso lze v marinádě nechat odležet do druhého dne v lednici. Bude tak křehčí a chuťově výraznější. - Přikryjte alobalem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal otevřete a dopečte.
Nezapomeňte se také podívat na komentáře pod receptem, ve kterých se dozvíte postřehy od čtenářů, kteří recept již vyzkoušeli.
Pokud potřebujete další tip na slavnostnější pokrm, kterým byste pohostili návštěvu, zkuste uvařit třeba vepřovou panenku s fazolkami a pepřovou omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře