Oběd je právem označovaný jako hlavní jídlo dne a mnozí se k němu dokonce upínají
Když se řekne oběd, mnozí si představí toužebně očekávanou pauzu v práci, která je vyplněná dobrým jídlem, oddychem a rozhovory s kolegy či přáteli. K obědovému menu patří polévka, hlavní chod a sladký dezert, doplnit ho můžete také voňavou kávou nebo jiným nápojem. Důležité je, abyste si oběd vychutnali a najedli se dosyta, do večeře totiž zbývá ještě fůra času.
Tradiční český oběd
Polévka se u nás – na rozdíl od Asie – podává před hlavním chodem. Mezi klasické české polévky patří čočková či cibulová, stále nejoblíbenější jsou ale masové vývary.
Většina jídelen nabízí pestrou nabídku hlavních chodů, mezi nimiž nechybí slaná ani sladká jídla. Mezi české obědové klasiky patří svíčková na smetaně, bramborové knedlíky plněné uzeným masem a vepřo, knedlo, zelo. Milovníci sladkých jídel si obvykle poručí buchtičky s krémem nebo žemlovku.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Osvědčené rady, jak na nejlepší řízky: Záleží na stáří strouhanky i druhu tuku na smažení
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií
Oblíbené omáčky zdravěji: Květáková koprovka nebo speciální rajská vás nadchnou!