Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutkové kuřecí nudličky s pórkem: Chutnou rychlovku zvládne úplně každý
Zdroj: Toprecepty

Máte málo času na přípravu oběda? Vyzkoušejte rychlé kuřecí nudličky s pórkem, které jsou šťavnaté a skvěle dochucené díky marinádě. Na marinádu potřebujete ingredience, které máte pravděpodobně vždy po ruce.

Výhoda kuřecího masa spočívá bezesporu v jeho rychlé přípravě. Dobře ho dochutit může být ale někdy oříšek. Zkuste tentokrát marinádu podle následujícího receptu ze sójové omáčky s pórkem, která vám určitě zachutná. Přílohu k nudličkám budete mít hotovou raz dva.

Jak připravit kuřecí nudličky

Na přípravu nudliček potřebujete maso z jednoho kuřete, sůl, pepř, solamyl a 1 středně velký pórek. Na marinádu je potřeba 1 lžička sójové a worcesterové omáčky, lžička mletého zázvoru a trocha oleje. Olej budete společně s máslem potřebovat na smažení nudliček. Ingredience v tomto receptu vyjdou zhruba na 4 porce.

  1. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Nakrájené maso dochuťte solí a pepřem a posypte ho trochou solamylu, díky tomu budou nudličky po usmažení na povrchu křupavé.
  2. Na marinádu smíchejte sójovou a worcesterovou omáčku, sušený mletý zázvor a zhruba 2 lžíce oleje. Do této směsi vmíchejte masové nudličky a přidejte k ní ještě půlku nakrájeného pórku. Maso s marinádou dejte na chvíli odležet do lednice.
  3. Do pánve dejte trochu másla a oleje a rozpalte ji na vysoký stupeň. Zprudka na ní orestujte maso. Maso opékejte jen chvíli, aby nebylo vysušené.
  4. Než bude maso finálně hotové, přidejte k němu zbylou polovinu pórku nakrájenou na kolečka.

Pro názornější postup se podívejte na následující video. Nezapomeňte se také podívat pod recept do komentářů na recenze ostatních uživatelů.

Tip: K tomuto jídlu se skvěle hodí jako příloha americké brambory, ale i rýže.

Komentáře

Další tipy a triky