Kuřecí prsíčka plněná houbovou nádivkou: Závitky, roláda i kapsy chutnají báječně
Závitky a masové rolády jsou plátky masa, které rozklepeme a plníme libovolnou směsí - v tomto případě houbami. Kuřecí maso se nenaklepává paličkou, ale pouze hranou ruky, aby se příliš nepoškodilo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit závitky, roládu či kapsu
Záleží na tom, jak se nám podaří maso zpracovat, aby se dalo lehce naplnit:
- Kuřecí závitek připravíme z kuřecího prsíčka, které naplocho rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Maso naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme. Po naplnění houbovou náplní ho zavineme a spíchneme párátkem nebo jehlou.
- Kuřecí roláda se připravuje ze dvou a více kusů naklepaných prsíček, které přiložíme k sobě a okraje sklepneme paličkou, jako bychom je sešívali. Na plát natřeme náplň, roládu smotáme a položíme do pekáče spojem dolů.
- Kuřecí kapsu vytvoříme hlubokým řezem do vysokého plátku masa, ale ani ten nedořízneme do krajů. Vznikne nám v mase dutina k plnění, kterou posolíme a naplníme houbami. Kapsu spíchneme jehlou nebo ji postavíme do pekáče řezem nahoru.
Jak připravit houbovou nádivku
Na sádle orestujeme cibulku a kdo má rád, přidá kostičky anglické slaniny. Na základ nasypeme houby, osolíme je, opepříme a ochutíme kmínem. Směs pomalu mícháme - díky soli pustí houby vodu a začnou se dusit. Vodu vydusíme a houby jsou připravené k plnění. Také do nich můžeme vmíchat vejce jako do smaženice, maličké kostičky rohlíků jako do nádivky nebo zbytky nasekaného masa.
Komentáře