Vepřová plec na medové hořčici

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

5 porcí Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1 kg vepřové plece vcelku
3 lžíce vepřového sádla
2 lžičky celého kmínu
3 velké cibule
7 stroužků česneku
350 ml vývaru nebo vody
100 ml medovo–hořčičné omáčky
sůl
mletý pepř
Dále:
120 g vepřového sádla
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.
    V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu).

  2. Maso z hrnce vyndáme na prkýnko, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.

  3. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.

Poznámka

Medovo-hořčičná omáčka je z Kauflandu.

Sádlo do pečínky dávat nemusíte, já to dělám úmyslně. Máme rádi chleba, namazaný ztuhlou šťávou se sádlem, mňam :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 569 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na medové hořčici

Tématické fráze: recept na vepřové plecko vepřová plec vepřové maso na medové hořčici

Zapomněl/a jsem heslo