Ledový broskvový čaj je do veder jak dělaný. Naučte se ho s videonávodem
Říká se, že ve velkých vedrech bychom měli pít teplý čaj, aby se naše vnitřní a venkovní teplota vyrovnaly. Málokdo to ale zkouší a raději vždy saháme po ledovém nápoji, který tělo příjemně ochladí. Jednou z osvěžujících možností je ledový broskvový čaj.
Ledový čaj neznamená jen uvařit čaj a nechat ho vychladit. Správný ledový čaj je obohacený o ovoce a led, aby bylo osvěžení maximální. Spojení černého čaje se sirupem z broskví a s citrusy je do veder ideální.
Jak přichystat broskvový ledový čaj
K přípravě ledového čaje z broskví budete potřebovat tyto suroviny.
- Dužninu broskví nakrájejte na kostičky a dejte je do hrnce.
- Přidejte třtinový cukr, vodu, citronovou šťávu a dejte vařit.
- Mezitím uvařte silný černý čaj a nechte ho vychladit.
- Rozvařené broskve propasírujte jemným sítem. Získáte tak sirup, který přelijte do lahve a nechte ho také vychladit.
- Do většího džbánu dejte nakrájenou broskev, mátu, kolečka citronu a led.
- Vše zalijte vychlazeným černým čajem a dolijte broskvovým sirupem.
Čaj je nápoj, který se dá pít celoročně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře