Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Říká se, že ve velkých vedrech bychom měli pít teplý čaj, aby se naše vnitřní a venkovní teplota vyrovnaly. Málokdo to ale zkouší a raději vždy saháme po ledovém nápoji, který tělo příjemně ochladí. Jednou z osvěžujících možností je ledový broskvový čaj.

Ledový čaj neznamená jen uvařit čaj a nechat ho vychladit. Správný ledový čaj je obohacený o ovoce a led, aby bylo osvěžení maximální. Spojení černého čaje se sirupem z broskví a s citrusy je do veder ideální.

Jak přichystat broskvový ledový čaj

K přípravě ledového čaje z broskví budete potřebovat tyto suroviny.

  1. Dužninu broskví nakrájejte na kostičky a dejte je do hrnce.
  2. Přidejte třtinový cukr, vodu, citronovou šťávu a dejte vařit.
  3. Mezitím uvařte silný černý čaj a nechte ho vychladit.
  4. Rozvařené broskve propasírujte jemným sítem. Získáte tak sirup, který přelijte do lahve a nechte ho také vychladit.
  5. Do většího džbánu dejte nakrájenou broskev, mátu, kolečka citronu a led.
  6. Vše zalijte vychlazeným černým čajem a dolijte broskvovým sirupem.

Čaj je nápoj, který se dá pít celoročně.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli