Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůně langošů přitahuje všechny v blízkém okruhu neodolatelnou silou. Může za to kombinace smaženého těsta, česneku, kečupu a strouhaného sýru. Naučíme vás rychlý hrnkový recept, podle kterého je usmažíte bleskově třeba pro přicházející návštěvu.

Langoše si získaly jméno jako typické smažené pochoutky poutí, venkovních akcí i návštěv u koupaliště. Základní suroviny na těsto máme doma obvykle stále po ruce. Hotové langoše se dají ochutit i jinak, než jsme většinou zvyklí. Chutnají také se zakysanou smetanou nebo jogurtem a sýrem. Výtečné jsou i verze nasladko, langoše stačí potřít marmeládou a ozdobit kopečkem zakysané smetany.

Jak udělat nekynuté mini langoše

Jogurtové minilangoše budete mít hotové do 30 minut. Na základní dávku těsta z úvodního receptu vám stačí 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek bílého jogurtu, 1 lžička soli a 1 lžička kypřicího prášku. Počet dávek si upravte podle počtu strávníků, ale počítejte s tím, že langoše budou rychle mizet. Na dochucení langošů vám bude stačit lisovaný česnek, kečup a strouhaný sýr.

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte v míse a vypracujte z nich hladké těsto. Jde to velmi dobře rukama. 
  2. Těsto podle tohoto receptu nepotřebuje kynout, o kyprost se postará kypřicí prášek, proto z těsta hned na pomoučněné ploše vyválejte plát a vykrajujte vykrajovátkem nebo sklenicí přiměřeně velká kolečka. Okraje vykrajovátka si namáčejte v hladké mouce, vykrajování půjde lépe.
  3. Vykrájená kolečka smažte z obou stran v rozpáleném oleji, výborně to jde ve vyšším hrnci.
  4. Langoše nechte hned po usmažení okapat, aby na nich zůstalo co nejméně oleje. Můžete je dát např. na složenou papírovou kuchyňskou utěrku. 
  5. Langoše jsou nejlepší ještě teplé, proto je podávejte co nejdříve po usmažení. Potírejte je utřeným česnekem, můžete k němu přimíchat trochu oleje a vody, a kečupem. Poté je ještě posypejte nastrouhaným tvrdým sýrem. Když k langošům budete servírovat ještě trochu čerstvé zeleniny nebo zeleninový salát, skvěle si pochutnáte.

Podívejte se na kompletní znění receptu na nekynuté mini langoše.

Můžeme vám doporučit i další recepty na langoše z našeho receptáře:

Možná by vás také zajímalo, jak udělat langoše z cukety - jsou krásně nadýchané, dozlatova opečené a báječně voní. Cuketa se v nich skvěle schová, těsto ale bude potřebovat trochu času na kynutí.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli