Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka Palivec podle ČSN: Nadýchaný tvaroh je prostoupený chutí piva a papriček
Zdroj: Toprecepty

Vyšlehaná tvarohová pomazánka s kousky cibule, feferonek a kmínu si vás získá nejen svou pikantní chutí, ale také jemným pivním nádechem. Byť není vhodná pro malé strávníky, zmizí velmi rychle s pomocí strávníků větších.

Hledáte-li recept na nátěrku hodnou pořádných mužů, zřejmě jste ji našli. Pomazánka Palivec se vyznačuje jemností tvarohu, pořádným řízem feferonek a jemnou příchutí použitého piva. Skvěle se hodí k poctivému domácímu pečivu.

Jak připravit pomazánku Palivec podle ČSN

Na 1/2 kg této pikantní pochoutky si připravte 250 g měkkého tvarohu, 115 g másla, 50 g světlého piva (10%), 75 g cibule, 30 g feferonek a podle chuti kmín, mletou papriku a sůl. Nezapomeňte na chutné pečivo, na které pomazánku natřete.

  1. Máslo včas vyndejte z lednice a nechte povolit na pracovní ploše. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak i feferonky, které lze použít čerstvé i sterilované.
  2. Tvaroh vyšlehejte se změklým máslem a pivem. Následně do něj přidejte jemně nakrájenou cibuli a feferonky, nasekaný či nadrcený kmín a mletou papriku.
  3. Výslednou pomazánku podle chuti dosolte, promíchejte a vložte do lednice. Nechte uležet nejlépe do druhého dne, aby se chutě jednotlivých surovin pořádně propojily v jeden dokonalý pikantní celek.
  4. Pomazánku Palivec podávejte nejlépe s čerstvým nebo rozpečeným pečivem.

Tip: Milujete hodně pálivé? Pak můžete sladkou mletou papriku bez sebemenších výčitek vyměnit za tu pálivou, případně za nadrobno nadrcené chilli papričky.

Zaujal vás Palivec, ale rádi byste takovou pomazánku, na které si může pochutnat celá rodina bez výjimky? Pak vás jistě potěšíme videoreceptem na budapešťskou pomazánku, která má taktéž základ ve výtečném tvarohu vyšlehaném s máslem.

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky