Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocet je roztok kyseliny octové a vody. Vyrábí se fermentací surovin s ethanolem - jablka, rýže, slad. Používá se v kuchyni jako dochucovadlo a v domácnosti i na zahradě jako čisticí a dezinfekční prostředek.

Ocet patří mezi několik základních potravin, bez kterých se domácnost neobejde. Octem dochutíme smetanovou omáčku, přidáme ho do zálivky na salát a je důležitou součástí sladkokyselých nálevů na zeleninu. Proč se přidává do těsta?

Proč se dává ocet do těsta

Má to několik důvodů, ale nebojte, ocet v těstě není po upečení cítit.

Další důvody, proč dávat ocet do těsta

Ocet je univerzální prostředek, který se hodí při přípravě mnoha pokrmů:

Na přípravu lehkého a křehkého dortu Pavlova se můžete podívat v našem videu:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli