Quiche z tortilly: Nejrychlejší alternativa ke klasickému koláči vás nadchne
Díky tomu, že klasické těsto nahradíte tortillou, stane se váš jednoduchý "quiche" snadnou rychlovkou. Základem náplně slaného koláče budou hlavně vejce a sýr cottage. Ve videu se podívejte na krátký návod, jak báječný koláč pocházející z Francie připravit.
Možná zrovna pospícháte a přitom máte chuť na něco sytého, v tom případě by mohl právě koláč z videoreceptu být tou správnou volbou. Quiche z úvodního videa budete péct v dortové/koláčové formě, nebo v menším pekáčku. Díky tortille bude váš rychlý quiche odlehčenější variantou než ten upečený z klasického těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava tortillového quiche
Rychlý postup potěší nejen všechny spěchající, ale také začátečníky v kuchyni.
- Dno formy vyložte tortillou. Případné přečnívající okraje můžete zahnout do požadovaného tvaru, a to podél formy.
- Na tortillu dále dejte jako základ vejce a cottage sýr.
- Dalšími ingrediencemi mohou být např. rajčata, cibulka, šunka nebo salám, cibule i česnek. Při zdobení tortilly volte suroviny, které máte rádi, nebojte se i trochu experimentovat.
- Celou směs podle chuti osolte, jemně opepřete a všechnu náplň společně pečlivě zamíchejte. Jde to nejlépe vidličkou.
- Pak už jen povrch koláče posypte nastrouhaným sýrem - právě ten se postará o celkový pěkný vzhled koláče, vše další pod ním bude částečně schované.
- Koláč zapečte v troubě předehřáté troubě na 180 °C, počítejte s časem 20–25 minut. Ke konci pečení ho kontrolujte. Správně upečený koláč by měl být dobře propečený, ale zároveň by se neměly spálit jeho okraje.
- Po upečení koláč hned servírujte. Na talíři bude ještě lákavější, když ho dozdobíte například najemno nakrájenou jarní cibulkou, jemně štiplavou rukolou nebo voňavými lístky čerstvé bazalky.
Komentáře