Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové mini quiche

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se sýrem a tuňákem, po kterém se jen zapráší.

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky a studeného másla nakrájeného na kousky připravíme za použití elektrického mixéru těsto. Krok 2: Jakmile se suroviny spojí v hrudkovitou směs, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto. Pokud je to nutné, zpracujeme těsto rukama. Krok 3: Hotové těsto položíme na vál vysypaný moukou a vyválíme na tenký plát. Vykrojíme 24 koleček o průměru cca 9 cm. Krok 4: Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a smícháme s tuňákem a strouhaným ementálem. Takto připravenou směs vložíme do připravených košíčků z těsta. Krok 5: Smícháme vejce, smetanu a Podravka Natur přísadu do jídel Středomořskou. Směs klademe jako poslední vrstvu na náplň. Krok 6: Nakonec posypeme strouhaným parmezánem. Krok 7: Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut.

Servírování: Podáváme jako předkrm nebo jako fingerfood.

Zveřejněno 3. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové mini quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkkl6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové mini quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkkl6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hrubá, máslo, sůl, smetana zakysaná, cibulka jarní, tuňák v konzervě, sýr ementál, vejce, smetana, podravka, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu