Raffaello kuličky: Provoňte svůj domov kokosovou lahůdkou, pomůže vám naše video
Raffaello kuličky, jejichž výraznou složkou je kokos, přinesou na váš vánoční stůl lehce exotickou chuť. Když si kousnete, objevíte mandli, která připomíná originální kuličky Raffaello. Bílé kuličky jakoby evokovaly zasněženou krajinku a tak krásně ladí k vytoužené vánoční atmosféře. Přinášíme další "kousek" z nového seriálu "Nepečené Vánoce".
Elegantní Raffaello kuličky jsou snadným nepečeným cukrovím, jehož základní variantu je možné doplnit například i o čokoládu či pro změnu do středu nevkládat mandle. Pokud kuličky usadíte do drobných košíčků, nebo je jiným způsobem hezky naaranžujete, získáte naprosto luxusní cukrovinky. Tím nejlepším bonusem je, že připravit je není žádná věda.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit domácí Raffaello kuličky
S naším videoreceptem pro vás bude příprava těchto voňavých Raffaello kuliček ještě snazší.
- Na jednu dávku cca 50–60 kuliček budete potřebovat 1 plechovku kondenzovaného mléka (Salka), 200 g kokosu, 100 g celých mandlí a kokos na obalení kuliček.
- Celé mandle spařte v míse vroucí vodou a oloupejte je. Pak si je odložte nachystané v misce a nechte vychladnout.
- Do větší mísy nalijte kondenzované mléko a přidejte kokos. Dobře směs promíchejte.
- Z hmoty vždy odeberte malý kousek, velký akorát na kuličku, a oválejte lehce v kokosu.
- Teprve pak do hmoty vmáčkněte jednu mandli a vytvarujte úhlednou kuličku.
- Už definitivně upravenou kuličku znovu obalte v kokosu.
- Stejný postup opakujte u všech kuliček, ty pak můžete buď skládat do nádobky nebo do malých papírových košíčků. Díky tomu, že jsou kuličky obalené kokosem, tak se na sebe nelepí.
- Po dokončení nechte kuličky v chladu ztuhnout, poté je buď rovnou servírujte nebo uschovejte na pozdější konzumaci.
Raffaello kuličky patří mezi druhy cukroví, které připravujeme až na poslední chvíli. Nejlepší jsou čerstvé a nejsou určené k delšímu skladování, stejně jako další nepečené kousky. Postupně totiž začnou vysychat a ztrácet svěžest.
Přejeme kokosem provoněnou dobrou chuť.
Komentáře